Skip to main content
04-01-2021

Begin 2020 werd aangekondigd dat een ontwerp voor uitzichtpunt Niemandsland gekozen zou worden via een architectuurwedstrijd. Het Niemandsland is een natuurgebied tussen Stekene en Hulst.
Ontwerpers werden uitgedaagd om een uitzichtpunt te ontwerpen dat op de grens van België en Nederland moet komen in het waterwingebied. Elf architecten waagden hun kans, maar slechts één kon winnen. De burgemeesters van gemeentes Stekene en Hulst maakten op 16 december 2020 bekend dat het ontwerp van Raakvlak Architecten door inwoners en vakjury verkozen werd tot winnaar. Het project is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband waarvoor Toerisme Oost-Vlaanderen een budget van €30.000 beschikbaar stelt.

De uitkijktoren zal meer dan 20 meter hoog zijn, met een geweldig zicht over de grensstreek. De uitkijktoren wordt gebouwd op een symbolische plek, vlakbij grenspaal 281. Nabij die grenspaal lag tijdens de Eerste Wereldoorlog de ‘dodendraad’ van de Duitse bezetter, die tussen beide landsgrenzen was gespannen en heel wat doden eiste. Een stukje ‘niemandsland’ dus, niet aan het front, maar wel tussen het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen.
De bouw van de uitkijktoren start in het voorjaar van 2021.

Hieronder vind je het winnende ontwerp: