Skip to main content

Toeristische visie voor Lievegem

27-05-2018

VVV De Lieve vormt zich om naar een toeristische raad voor Lievegem, de nieuwe fusiegemeente van Waarschoot, Lovendegem en Zomergem. Met de verschillende inwoners, ondernemers en geïnteresseerden in toerisme wil VVV De Lieve richting geven aan de ontwikkeling van toerisme en recreatie. Die richting stelden ze op gedurende drie avonden eind 2017 en stelden ze voor op 28 mei 2018. Met deze visie willen ze nu verder aan de slag ter voorbereiding van een nieuw op te richten toeristische raad.

De visie
Wat opvalt in de visie is de sterke vraag naar een toeristisch ambtenaar die instaat voor een infopunt en promotie. De deelnemers zien ook mogelijkheden met het erfgoed door het openstellen van kerken en kastelen voor musea of tentoonstellingen. Ook beleveniswandelingen kunnen het aanwezige erfgoed in de kijker zetten. Op vlak van fietsen en wandelen werd sterk de nadruk gelegd op bijkomende wandelpaden door velden en bossen en het gebruik maken van trage wegen. Bijkomende fiets- en wandelroutes zijn zeker ook welkom.
Op vlak van watertoerisme werden enkele concrete voorstellen gelanceerd. Zo wil men de vroegere Lievefeesten nieuw leven inblazen (fierljeppen en zeepkistenraces over of in de Lieve of één van de kanalen). Ook ideeën als een multifunctionele aanlegsteiger, kajakvaart en een waterpark zitten in de voorstellen. Tenslotte willen we ook nieuwe logies stimuleren in de gemeenten.

Wat nu?
Ze hebben nu zicht op het concrete potentieel in de nieuwe fusiegemeente Lievegem. In een volgende fase willen ze deze input verder uitwerken in prioriteiten en een actieplan waarmee de op te richten toeristische raad aan de slag kan.
Dit doen ze in een aparte werkgroep van VVV De Lieve die de overgang voorbereidt naar de toeristische raad van de nieuwe gemeente. Voor deze werkgroep zoeken ze deelnemers. Meteen is dit een warme oproep om deel te nemen aan deze werkgroep, deze visie verder te verfijnen en input te leveren voor de op te richten toeristische raad van Lievegem.

De volledige visie kan je hier downloaden.

Interesse? Neem contact op met Jonas Van Vynckt, communicatieverantwoordelijke Waarschoot, tel. 09 250 59 02, communicatie@waarschoot.be of Philippe Snauwaert, secretaris VVV De Lieve: philippe.snauwaert@eandis.be

Dit is een initiatief van VVV De Lieve in samenwerking met Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Meetjesland en Plattelandscentrum Meetjesland. Het kadert in het project ‘t liefken voor altijd dat wordt mogelijk gemaakt met steun van Leader Meetjesland.

Met dank aan de gemeentebesturen van Waarschoot, Zomergem en Lovendegem.