Skip to main content
14-01-2020

De provincie Oost-Vlaanderen heeft haar huiswerk klaar: het meerjarenplan 2020-2025. Toerisme is daarbij één van de acht speerpunten, één van de acht prioriteiten van het provinciaal beleid.

Oost-Vlaanderen heeft heel wat troeven voor de toerist en de recreant. De toeristische regio’s Waasland, Meetjesland, Leiestreek, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen zijn elk op zich unieke bestemmingen voor een ‘dicht bij huis’ vakantie of uitstap. Oost-Vlaanderen en zijn gevarieerd landschap kan de fietser en wandelaar zeker bekoren. Het zakelijk toerisme in en buiten de steden heeft nog veel groeipotentieel.

Toerisme Oost-Vlaanderen vzw werkt, samen met partners, een gevarieerd aanbod voor de toerist-recreant uit en promoot dit. We doen dit op een duurzame, kwaliteitsvolle en creatieve manier. Uithangbord zijn de wandel- en fietsknooppuntennetwerken. Voor de toeristische ondernemer en aanbieder wil Toerisme Oost-Vlaanderen een expertisecentrum en steunpunt zijn.

Om toeristen aan te trekken en de identiteit en aantrekkingskracht van onze steden en gemeenten, regio’s of provincie te verhogen, ondersteunen we de organisatie van toeristische evenementen.

Iedereen heeft recht op vakantie en een zinvolle vrijetijdsbesteding. Toch is dit niet voor elke Oost-Vlaming vanzelfsprekend. Het is belangrijk om in de vakantieketen drempels weg te werken. We doen dit onder andere door de ondersteuning van Rap-op-stapkantoren die mensen helpen bij het vinden van budgetvriendelijke uitstappen en vakanties. Er gaat ook aandacht naar een eigen gratis en betaalbaar aanbod in de provinciale recreatiedomeinen. We streven ernaar het toeristisch en vrijetijdsaanbod betaalbaar, fysiek toegankelijk en duurzaam bereikbaar te maken.

We bouwen het Provinciaal Streekcentrum De Huysmanhoeve in Eeklo verder uit tot toeristische poort op het Meetjesland.

Je kan via deze link meer informatie over het meerjarenplan 2020-2025 vinden.