Skip to main content
07-12-2021

Op 29 november 2021 had de jaarlijkse Inspiratiedag voor de toeristische sector van Toerisme Oost-Vlaanderen moeten plaatsvinden in de Baudelokapel in Gent. Ruim 80 deelnemers hadden zich ingeschreven, maar door de onverwachts strengere richtlijnen voor de evenementensector, die zaterdag 27/11 werden gecommuniceerd, zag Toerisme Oost-Vlaanderen zich genoodzaakt om de Inspiratiedag te annuleren. Alle deelnemers werden persoonlijk op de hoogte gebracht.

In samenspraak met cateraar Delcor uit Lievegem en de locatie Baudelokapel van Utopia Events werd beslist om de bestelde maaltijden te doneren aan Huize Triest, een nachtopvang voor daklozen in Gent.

Gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert betreurt de annulatie van de inspiratiedag, die o.a. als doel had om de veerkracht van de toeristische spelers zelf – en van hun teams – in deze moeilijke tijden te helpen versterken, maar is tevreden dat op deze manier een duurzaam alternatief werd gevonden voor de bestelde catering. “Het doneren van onze catering leek ons het enige juiste om te doen. We hopen op deze manier een kleine maar hartverwarmende bijdrage te kunnen leveren aan hulpbehoevenden in onze provinciehoofdstad.”

De geannuleerde Inspiratiedag krijgt binnenkort een digitaal vervolg. Toerisme Oost-Vlaanderen houdt eraan om haar sector in deze moeilijke tijden te blijven ondersteunen.

> Lees hier het artikel in Het Laatste Nieuws over de schenking aan Huize Triest