Toekomstplan = Samen op pad

Met het Toekomstplan Toerisme in het Meetjesland, gaan we samen op pad om verder te groeien naar die florerende bestemming en gemeenschap.
Het Toekomstplan is van, voor en door iedereen die van ver of dicht met toerisme te maken heeft en bijdraagt aan toerisme in het Meetjesland. Dit deden we vanuit:

372 verhalen van bezoekers, (toeristische) ondernemers en inwoners over hun toeristische ervaringen in het Meetjesland en 172 tips

Gesprekken met de 9 gemeentebesturen van de gemeenten in het Meetjesland over hoe toerisme in hun gemeente kan bijdragen aan het versterken van de regio

Evoluties in de wereld op het vlak van toerisme

Download het volledige Toekomstplan

De zes ‘zichtbare’ transitiepaden

Het Toekomstplan kreeg 14 transitiepaden. De eerste zes zijn de meest zichtbare, de overige acht zijn meer methodisch. We starten met de zes inhoudelijke paden. Klik op het transitiepad en verneem meer!

Transitiepad 1: Stilte, rust en authenticiteit

6 januari 2021

Transitiepad 2: Ambassadeurs

5 januari 2021

Transitiepad 3: Dorpen verbinden landschappen verbinden dorpen

4 januari 2021

Transitiepad 4: Verhalend Erfgoed

3 januari 2021

Transitiepad 5: Iedereen welkom! Welkom aan iedereen!

2 januari 2021

Transitiepad 6: Klimaatgezond ondernemen

1 januari 2021

De acht ‘onzichtbare’ transitiepaden

Ontdek onze andere 8 transitiepaden achter de schermen

Bekijk de onzichtbare paden

 

 

Ons toekomstplan in één handige video

In deze video gaan we wat dieper in op onze zes zichtbare transitiepaden. Met enkele voorbeelden wensen we duidelijk te maken in welke richting wij allen samen het Toekomstplan geschreven hebben. Het gaat echt niet over de grote dure veranderingen maar over subtiele keuzes naar transitie.

 

 

 

Livestream 26 april 2021 Hoeve Engelendael Sint-Jan-in-Eremo

Op 26 april 2021 hebben we finaal ons toekomstplan aan de wijde wereld voorgesteld. We deden dat in de prachtige Hoeve Engelendael in Sint-Jan-in-Eremo met als sprekers Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen), Leentje Grillaert (gedeputeerde toerisme provincie Oost-Vlaanderen), Vincent Laroy (voorzitter Toerisme Meetjesland), Marc Govaert (ondernemer Hoeve Engelendael) en Erik Hennes (regiocoördinator Meetjesland van Toerisme Oost-Vlaanderen) in een presentatie door regiomedewerker Bart Van Damme en een realisatie door Wim Neyt (zaakvoerder videobedrijf Vitamine-Z).

U kunt best beginnen kijken vanaf minuut 32:00.

Download of bestel de poster

Wij hebben van ons Toekomstplan een prachtige poster gemaakt

Aan de slag met een initiatief?

Start alvast met ons hierbij te betrekken: regiocoordinatie@toerismemeetjesland.be.

Zoek je financiering voor je project?

Bekijk je mogelijkheden