Skip to main content
29-09-2022

De provincie Oost-Vlaanderen voegt voortaan toegankelijkheidsinformatie toe aan haar evenementen voor het grote publiek die op de website ‘UiT in Vlaanderen’ worden opgenomen. Mensen met een beperking weten zo op voorhand of een evenement van de Provincie Oost-Vlaanderen toegankelijk is voor hen of niet.

De provincie is hiermee – na de stad Oostende – de tweede partner die in de UiTdatabank toegankelijkheidsinformatie kan toevoegen aan haar events. Provincie Oost-Vlaanderen werkt hiervoor samen met publiq en Inter-Toegankelijk Vlaanderen.

Medewerkers van de provinciale recreatiedomeinen, erfgoedsites en educatieve centra kregen een opleiding van Inter. Zo beschikken ze over de kennis om de juiste info over toegankelijkheidsvoorzieningen toe te voegen aan de activiteiten.

Een overzicht van alle provinciale evenementen met toegankelijkheidsinfo kan je vinden via POV + voorzieningen of op de drempelvrije pagina van de provincie: www.oost-vlaanderen.be/drempelvrij.

Alle evenementen in Oost-Vlaanderen (ook deze van Inter) met toegankelijkheidsinfo kan je vinden via Locatie Oost-Vlaanderen + voorzieningen