Skip to main content
05-05-2022

Voortaan zullen alle fietsnetwerken in de Vlaamse provincies op hetzelfde moment herwerkt worden, en dit om de vijf jaar. Dat zijn de provinciale organisaties overeengekomen. De volgende herwerking mag je verwachten begin 2026.

Het wegennet in Vlaanderen is continu in beweging, waardoor het noodzakelijk is om de netwerken op regelmatige tijdstippen te herwerken. Er verschijnen nieuwe fietspaden, Sigmagebieden met nieuwe trajecten worden aangelegd. Sommige wegen worden dan weer onaantrekkelijk voor recreatie door bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe wijk of industriegebied.
Soms ontstaan er nieuwe toeristische bezienswaardigheden, die best langs het netwerk liggen. Het is noodzakelijk om ook hier de vinger aan de pols te houden. Op die manier bieden we het meest kwalitatieve traject aan.

Met de Icoonroutes hebben de provincies een gezamenlijk grensoverschrijdend product langs het fietsnetwerk. Daarom was een afstemming van de herwerkingen zeer wenselijk. Op die manier kunnen eventuele moeilijkheden langs de provinciegrenzen ook vermeden worden.

Voortaan worden alle fietsnetwerken dus op hetzelfde moment herwerkt, om de vijf jaar.
Het overzicht van alle toekomstige herwerkingen in Oost-Vlaanderen kan je terugvinden in dit schema (klik hier). De huidige fietsnetwerkkaarten blijven geldig tot 2025.

Promoot jouw onderneming aan de hand van fiets- en wandelnetwerken

Via ons steunpunt recreatie op deze sectorwebsite vind je alle informatie terug over hoe fietsen en wandelen de werking van jouw onderneming en jouw gemeentebestuur kan ondersteunen. Lees meer over hoe je een route kan creƫren in jouw buurt, via onze routeplanner of RouteYou bijvoorbeeld, hoe je je onderneming kunt promoten via onze routes en websites, wat de meerwaarde is van Routen.be en nog veel meer!
> Ga naar het steunpunt recreatie op deze sectorwebsite