Skip to main content

Terugblik terugkommoment horeca-ambassadeurs Bloeiend Oost-Vlaanderen

21-09-2018

Op 17 september evalueerde Toerisme Oost-Vlaanderen samen met de horecaondernemers één jaar horeca-ambassadeurschap in de Oost-Vlaamse sierteeltstreek. Provinciaal gedeputeerde voor toerisme Eddy Couckuyt overhandigde aan de horeca-ambassadeurs een officieel bord ‘toeristisch infopunt’, waarmee ze hun ambassadeurschap nóg zichtbaarder kunnen maken.

In het kader van het project Bloeiend Oost-Vlaanderen stoomde Toerisme Oost-Vlaanderen een jaar geleden 30 horecamedewerkers klaar om hun sierteeltstreek te promoten. Deze opleidingen toeristisch ambassadeur passen in de uitbouw en professionalisering van het toeristische onthaal in Oost-Vlaanderen.

Op maandag 17 september, bijna een jaar later, zijn de meeste ambassadeurs opnieuw samengekomen op een Terugkommoment. We willen van dit terugkommoment een jaarlijkse traditie maken zodat we de vinger aan de pols houden bij onze horeca-ambassadeurs.
Op het programma stonden toeristische nieuwigheden, een workshop evaluatie & netwerking onder begeleiding van European Training House, en een workshop rond het gebruik van sierteelt en verzorging van kamer- en sierteeltplanten in de horecazaak, geïnitieerd door Basgroen.

Het terugkommoment werd afgesloten met de uitreiking van de officiële borden ‘toeristisch infopunt’. Hiermee kunnen de horeca-ambassadeurs nóg duidelijker aangeven dat toeristen bij hen terecht kunnen voor alle info over de streek.

Klik hier voor een fotoreeks van het terugkommoment.