Skip to main content
28-11-2023

Toerisme Oost-Vlaanderen zet het hele jaar door in op de verdere professionaliseren van de toeristische spelers in de regio’s. Zo konden zij ook dit najaar deelnemen aan één of meerdere streekverkenningen in hun regio. Hierdoor leerden ze de toeristische troeven en het unieke DNA van hun regio nog beter kennen en kunnen zij de vakantiebeleving van hun gasten naar een hoger niveau tillen. De streekverkenningen in de regio’s Meetjesland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen en Waasland focussen op het versterken van de band tussen de toeristische ondernemers en hun regio. Je kan deelnemen als ambassadeur (in spe).

In dit artikel blikken we terug op de voorbije streekverkenningen die werden georganiseerd in het najaar 2023.
Wie in 2023 zowel een streekverkenning als een opleiding heeft gevolgd, zal begin 2024 zijn ambassadeurssticker ontvangen met de post, alsook een unieke kortingscode die gebruikt kan worden om in 2024 een gratis opleiding te volgen.

NIEUW: Toerisme Oost-Vlaanderen werkt aan een vernieuwd ambassadeurstraject. In 2024 zullen er dan ook geen streekverkeninngen worden georganiseerd. Er zal wel een nieuw opleidingsaanbod zijn. Hou onze nieuwsbrieven in de gaten om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Vragen? sector@oost-vlaanderen.be

Terugblik streekverkenningen Vlaamse Ardennen

Op 12 september brachten de ambassadeurs (in spe) een bezoek aan het museum ShoesOrNoShoes in Kruisem, gevolgd door een heerlijke lunch in het Landuys. De dag werd afgesloten met een mooie herfstwandeling in het Kordaalbos.
De tweede streekverkenning ging van start met een lunch in de Hotondmolen, waarna de groep een gegidste wandeling volgde door het Hotondbos. Er werd halt gehouden bij de erfgoedparel Villa Madonna in Ronse en afgesloten met een drankje in Chalet de la Cruche.

Terugblik streekverkenningen Scheldeland

Op 28 september verkende men al fietsend de blauwgroene natuur en het typerende erfgoed van de Rupelstreek. Onder begeleiding van een lokale gids werd er een bezoek gebracht aan de Velodroom, Brik Boom, de abdij van Hemiksem, het Gilliot-Roelants museum en alles daartussen. De afsluiter vond plaats in Musette.
De tweede streekverkenning in het Scheldeland vond plaats in Dendermonde. Starten deden we bij Barley’s op de Grote Markt, waarna de gids ons meenam voor een stadswandeling en een bezoek aan de expo ‘Dendermonde op zijn vest’. De dag eindigde in het Jazz Centrum Vlaanderen, voor een rondleiding en gezellig netwerkdrink.

Terugblik streekverkenningen Meetjesland

Startschot voor de eerste najaars-tocht op 26 september in Hopspote, voor een (h)eerlijke lunch! Hierna ging het richting Klein-Rusland en de Zonneberg in Zelzate. Vervolgens ging de groep naar stokerij Eenvoud voor een gegidste rondleiding en degustatie.
Op 19 oktober brachten we een bezoek aan de Abdij van Oosteeklo, waar gids Godfried ons meenam op de Varkensommegang. Lunchen deden we bij Visite in Ertvelde. Eindigen deden we in microbrouwerij Hopspot, voor een rondleiding, degustatie en netwerkdrink.

 

Terugblik streekverkenningen Waasland

Op maandag 4 september stapten de ambassadeurs aan boord van een boot voor een tochtje van Lokeren naar Daknam. Lunchen deden we bij Cantine Roland, waarna de groep een bezoek bracht aan het bezoekerscentrum in Molsbroek. Er volgde een geleide wandeling en een afsluitend drankje in het bezoekerscentrum.
Op 5 oktober trokken de Wase ambassadeurs naar Stekene. De verkenning startte met een lekkere lunch bij brasserie Renard, gevolgd door een wandeling in de Waterwinbossen en langs Uitzichtpunt Niemandsland. Afsluiter in brouwerij The Musketeers.