Skip to main content
05-12-2022

Ook dit najaar namen heel wat toeristische ondernemers deel aan één of meerdere streekverkenningen die in hun regio werden georganiseerd. Hierdoor leerden ze de toeristische troeven en het unieke DNA van hun regio nog beter kennen en kunnen zij de vakantiebeleving van hun gasten naar een hoger niveau tillen. De streekverkenningen in de regio’s Meetjesland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen en Waasland focussen op het versterken van de band tussen de toeristische ondernemers en hun regio. Je kan deelnemen als ambassadeur (in spe).

Lees hier alles over wat het ambassadeurschap inhoudt.

Vlaamse Ardennen

Op 20 september verkenden we Geraardsbergen, de stad met de 3 M’s (Manneke Pis, de Muur en… Mattentaart)! Een tweede streekverkenning in de Vlaamse Ardennen vond plaats bij B&B en eetcafé BosBaar, waar de groep ging bosbaden!

Scheldeland

De streekverkenningen in het Scheldeland gingen actief van start, met een fietstocht langs de Schelde, het Kasteel van Bornem en Kasteel D’Ursel. Op maandag 10 oktober trok men de wandelschoenen aan voor een wandeling in Munte. De streekverkenningen in deze regio werden afgesloten met een wandeling in Buggenhoutbos en een proeverij in brouwerij Bosteels. 

Waasland

Met een gids verkenden de ambassadeurs het ruime aanbod van het provinciaal domein Puyenbroeck en omgeving op 13 september. Tijdens een tweede streekverkenning op 20 oktober, namen we een kijkje bij de Verbeke Foundation en natuurgebied het Steengelaag in Stekene.

Meetjesland

Het Meetjesland ging de sportieve toer op! Op 29 september fietsten de ambassadeurs langs de Lieve, en kregen ze onderweg heel wat interessante uitleg over de regio. Op 18 oktober konden de ambassadeurs op de fiets worden gespot tijdens een fietstocht van Aalter naar Bellem. Een rondleiding in het nieuwe ArtA’A kon niet ontbreken. Tot slot stond er op 7 november een verkenning van de Lembeekse bossen op het programma.