Skip to main content

Terugblik Sectormoment Scheldeland in de Rupelstreek op 14 juni 2017

30-06-2017

Op woensdag 14 juni organiseerde Toerisme Scheldeland een sectormoment rond het thema ‘Beleving op en langs de water’. Er gebeurt heel wat rond Schelde, Dender en Rupel. Deze sectormomenten ‘water’ hebben de bedoeling vakantiemakers te inspireren over de toeristisch-recreatieve mogelijkheden ervan.

Aan boord van de Greenstarline werd na verwelkoming door Axel Boen, voorzitter Toerisme Rupelstreek, toelichting gegeven over:

Tijdens de streeklunch aan boord konden deelnemers genieten van boottocht van Schelle, naar het Drie Rivierenpunt in Rumst tot aan de kaai in Boom.
Onderweg naar het fietsbelevingspunt en het nautisch bezoekerscentrum Rupelstreek bracht Scheldelandgids Andreé Gysemans toelichting over de sites en de Rupelstreek.
Voor de afsluitende drink in het Tolhuis aan de Schelde, werd de Abdij van Hemiksem bezocht en het daarin gehuisveste Gilliot- en Roelants Tegelmuseum. Stuk voor stuk parels vlakbij de Rupel.

De foto’s van het sectormoment Rupel vind je hier: https://www.flickr.com/photos/145969625@N03/albums/72157683061652421

Na een sectormoment water voor Schelde en Rupel komt in het najaar ook de Dender aan bod. Indien relevant ontvang je hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging.