Skip to main content
03-06-2022

Op donderdag 19 mei 2022 organiseerde Toerisme Scheldeland samen met The Outsider in Aalst, en de Beleefbare Dendervallei, een sector- en netwerkmoment voor alle toerismemakers, logies, reca, steden en gemeenten en toeristische attracties en ondernemers. De aanwezigen leerden het vernieuwde en hedendaags toeristisch aanbod voor de bezoekers kennen, wat ze zoal kunnen aanbieden aan extra beleving in de regio en hoe ze hun gasten kunnen verrassen met bijvoorbeeld een extra korting.

In een rondleiding op Site Schotte waar The Outsider gehuisvest is, maakten de deelnemers kennis met het avontuurlijk aanbod. Nieuw in het aanbod zijn onder andere de fluistersloep, e-mountainbikes, riverbikes en grote kano’s. In de Looyerij, ook gelegen op de site Schotte, werden de aanwezigen onthaald met Aalsterse en Dendermondse lekkernijen. De dynamiek tussen deze beide steden werd hierdoor wat aangewakkerd, zeker met de komst van Ros Beiaard 2022 de week erna!

Nieuw toeristische aanbod Scheldeland 2022

Elke aanwezige toerismemaker heeft zijn (nieuw) toeristisch-recreatief product voorgesteld in een enthousiaste pitch. Een pitch is een boodschap van een minuut, met de bedoeling je aanbod kort en krachtig onder woorden te brengen, en de aanwezigen te triggeren. Diverse sectoren kwamen aan bod: waterbeleving, ambachtelijke ijsjes, logies, wandelroutes, meerdaagse fietsarrangementen, vlotkamperen, musea, de veren, verblijfsparken, expo, kookstudio en kruiden, abdijen, reca… De toerismemakers voelden zich gewaardeerd, er was aandacht, fierheid, en nieuwsgierigheid.

Tijdens de netwerkreceptie zat de dynamiek er goed in en werden tussen de toerismemakers plannen gesmeed om samen een extra sterk aanbod te creëren voor de bezoeker! Een organisator van groepsuitstappen had veel inspiratie opgedaan voor de uitstappen voor zijn vereniging, de abdij gaat info uitwisselen over kruiden en kruidentuinen met de kookstudio, attracties worden opgenomen in meerdaagse arrangementen, alle bezoekers die het komende jaar het veer nemen worden persoonlijk door de veervrouw op de hoogte gehouden van het nieuwe toeristische aanbod, en nog veel meer wat nu nog aan ’t groeien is … !

Heb je dit sectormoment gemist?

Mocht je er niet genoeg van krijgen, of heb je dit sectormoment gemist, we organiseren dit jaar nog andere sectormomenten waar we met de toerismemakers samen aan de slag gaan! O.a. het Ontmoetingsmoment Scheldeland 2022 in Scheepswerven Baasrode staat op de planning op 29 september. Hou voor andere sectormomenten zeker deze website sector.tov.be in het oog!