Skip to main content

Terugblik ontdekkingsdag Wie zoet is, krijgt lekkers

09-05-2018

‘Wie zoet is, krijgt lekkers’, dit was de toepasselijke naam voor de dag in het Scheldeland en Waasland volledig in het teken van het ontdekken van allerlei zoete lekkernijen.
Met een groep van 13 gidsen, reisorganisatoren, busmaatschappijen,… bezochten we vier interessante locaties die in de toekomst deel kunnen uitmaken van hun aanbod voor groepen.

Na ontvangst in het stadhuis van Sint-Niklaas, vertrok de bus naar chocolatier Vyverman, een ervaren chocolatier net uit het centrum van Sint-Niklaas bekend voor zijn ballonpralines. De kunde van chocolade werd met geuren en kleuren uitgelegd.

Vervolgens bezochten we Cremerie François, al meer dan 90 jaar een gevestigde waarde in het stadsleven van Sint-Niklaas voor jong en oud. De geheimen van het ijs maken werden uitgelegd en geïllustreerd aan de groep.

Huyse Sorgvliet ligt ook in het centrum van Sint-Niklaas en dat was ook meteen de locatie voor onze lunch. Na een uitgebreide menu in een mooie en rustige setting voerde de chauffeur van reizen De Ras ons naar de volgende locatie.

Bij fruitstappen Verhofstede wisten we nog een stuk van het bottelproces mee te volgen, uiteraard met de aangepaste kledij. De boomgaard was de uitgelezen locatie om de verse sappen uit Eksaarde (Lokeren) te proeven.

Last but not least bezochten we chocolatier Cher in Berlare. Bekend om zijn advocaatpralines wist deze chocolatier ons nog steeds te verleiden met zijn zoetigheden en boeiende uitleg.

Afsluiten deden we aan het Donkmeer waar we in het toeristisch infokantoor van Berlare aangenaam ontvangen werden en nog even konden napraten in de zon.

De deelnemers kregen een infofiche en interessante brochures met groepsaanbod uit de streek mee naar huis om na te genieten van een boeiende ontdekkingsdag!
De aanbieders die op deze dag bezocht werden, kan je ook terugvinden op onze website (klik op de bedrijven).

Bekijk de ontdekkingsdag in sfeerbeelden.