Skip to main content

Terugblik ontdekkingsdag Op Stap door B(l)oeiend Oost-Vlaanderen (voor reisorganisatoren)

08-07-2019

‘Op Stap door B(l)oeiend Oost-Vlaanderen’, dit was de toepasselijke naam voor de dag in het Scheldeland en Waasland volledig in het teken van fleurige bezienswaardigheden.
Met een groep van 20 gidsen, reisorganisatoren, busmaatschappijen,… bezochten we vier interessante locaties die in de toekomst deel kunnen uitmaken van hun aanbod voor groepen.

We begonnen onze dag in het LoS, het Sierteeltmuseum in Lochristi. Na de hartelijke ontvangst door Toerisme Lochristi, brachten we een bezoek aan het museum en de tuin.

Vervolgens bezochten we De Waele – Wilwoodii, een modern en duurzaam sierteeltbedrijf. Tegelijkertijd kregen we een boeiende uitleg over de Floraliën 2020.

Na de voortreffelijke lunch bij horeca-ambassadeur ‘t Wethuis bracht de bus ons naar rozenkwekerij Van Sante in Wetteren. De deelnemers kregen niet alleen een inspirerende rondleiding, maar ook een rozenstruik ‘Marie Curie’.

We sloten de dag af bij de Wetterse Watertuin. Marc Van Durme vertelde gepassioneerd over zijn schitterende tuin vol waterpartijen, een grote collectie waterlelies, hortensia’s en kleinfruit.

De deelnemers kregen een infofiche en interessante brochures met groepsaanbod uit de streek mee naar huis om na te genieten van een boeiende ontdekkingsdag!
De aanbieders die op deze dag bezocht werden, kan je ook terugvinden op onze website (klik op de bedrijven).