Skip to main content
10-01-2022

De online sessie ‘Kastelen van de Schelde’ van Toerisme Waasland vzw en Toerisme Scheldeland vzw zit erop.
Wil je meer te weten komen over de toeristische opportuniteiten die dit voor jou als ondernemer biedt? (Her)bekijk dan nu dit virtuele event.

BEKIJK DE OPNAME
Over het project

De Scheldevallei is rijk aan erfgoed, zowel in de kunststeden Gent en Antwerpen als daarbuiten.
Met het project ‘Kastelen van de Schelde’ willen we de prachtige erfgoedsites langs de rivier laten uitgroeien tot sterke toeristische producten en hiermee de ganse regio naar een hoger niveau tillen.
De focus ligt op de kastelen van Hingene (kasteel d’Ursel), Bornem (Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde), Kruibeke (Kasteel Wissekerke), Laarne en de Lakenhalle in Dendermonde.
De kastelen worden in 2022 opengesteld voor bezoekers; ze krijgen een fonkelnieuw onthaal; ze worden sterk ingebed in de omgeving en ze pakken uit met een extra ‘reason to visit’.

Programma

Verwelkoming door Axel Boen, voorzitter Toerisme Scheldeland
***
De ambitie vanuit de visie ‘Reizen naar Morgen’ om een Vlaanderenbreed netwerk van kastelen en tuinen te ontwikkelen’ door Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen
***
Voorstelling project ‘Kastelen van de Schelde’ door Kristoffel Raes, projectcoördinator
***
Sprekend voorbeeld van samenwerking uit het toeristische werkveld: Grenspark Groot Saeftinghe en de Zonnetrein
***
De linken tussen de sites en de opportuniteiten om als ondernemer aan te haken o.b.v. de inhoudelijke studie over de erfgoedsites door Veronique Lambert, directeur van het kasteel van Laarne.
***
Slotwoord door Ronny Suy, voorzitter Toerisme Waasland