Skip to main content
21-11-2022

Erfgoed en toerisme zijn nauw met elkaar verbonden. Wil ons erfgoed meer dagjestoeristen aantrekken en hen een leuke beleving aanbieden, dan is het belangrijk om dit meer onder de aandacht te brengen.
Daarom organiseerden Erfpunt, Erfgoedcel Waasland en Toerisme Waasland op donderdag 17 november in Kasteel Cortewalle in Beveren een ontmoetingsmoment waarop de toeristische sector en de erfgoedsector binnen het Waasland elkaar beter konden leren kennen. Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

Administrateur-generaal Dr. Peter De Wilde van het agentschap Onroerend Erfgoed en waarnemend administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen had het over de positieve kracht van toerisme en hoe Toerisme Vlaanderen inzet op erfgoedbeleving.

Els Maes, regiocoördinator bij Toerisme Oost-Vlaanderen, lichtte het onderzoek naar de toeristische mogelijkheden van kastelen en andere erfgoedsites in het Waasland toe. De erfgoedscan die n.a.v. dit onderzoek ontwikkeld werd is een handige tool voor alle erfgoedsites die willen bepalen hoe groot hun toeristisch potentieel is. (Presentatie Els Maes)

Tot slot lieten we het publiek kennismaken met 3 inspirerende verhalen over erfgoed en de toeristische ontwikkeling ervan:
Fort Liefkenshoek, door Carine Goossens, diensthoofd Archief van de Archiefdienst Beveren
• Huis Beaucarne, door Lena Vastesaeger en Julien Fornari
• Vijdland, door Bert Verwerft, Erfgoed Beveren

We geven hier ook graag enkele interessante links weer: