Skip to main content
25-10-2021

Op dinsdag 19 oktober 2021 organiseerde Toerisme Oost-Vlaanderen opnieuw een fysiek infomoment voor de logiessector in Oost-Vlaanderen. In totaal woonden bijna 60 logiesuitbaters, toeristische diensten maar ook starters de infosessie ivm ‘de mogelijkheden en troeven van een kampeeraanbod’ bij. Inspirerende locatie en gastspreker – als ervaringsdeskundige op vlak van kamperen – was Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen.

De aanwezigen zochten en kregen antwoord op volgende vragen: Wil jij ook starten met kampeerlogies? Of heb je nog mogelijkheden (camperplaatsen, glamping, tentenplek, …) op een terrein of stuk grond naast jouw bestaande logies? Of wens je te weten te komen wat een kampeerder zoal verwacht? Wil je weten welke spelregels er zijn voor kampeerlogies binnen het bestaande Vlaamse landschap? Ben je tot slot nog benieuwd naar tips en promotiekanalen waarmee je jouw kampeeraanbod kan versterken en kenbaar maken?

Zo lieten ze zich informeren door interessante sprekers van Toerisme Vlaanderen over de noden en behoeften van een huidige en toekomstige kampeerder, de regelgevende kant van de nodige Omgevingsvergunning en het Logiesdecreet, maar ook praktische tools en tips van Toerisme Oost-Vlaanderen en campagnemogelijkheden (Routen, regiowebsites en Kamperen in Vlaanderen) om meer fietsers en wandelaars aan te trekken.

Tot slot kwam Provinciaal Domein de Gavers aan het woord om hun nieuwe plannen voor te stellen (ifv het begeleidingstraject TVL) en hun ervaring te delen mbt het kampeeraanbod en kregen de aanwezigen de kans om de benen te strekken en het terrein met de safari- en tipitenten en trekkershutten te ontdekken.

Herbekijk hier de presentaties:

Nog meer tips voor onze sector: