Skip to main content
26-09-2022

Infodag Groepen 2022; dat waren één beursdag en 11 prospectietochten!

Tijdens de beurs op zaterdag 18 juni in Hotel Serwir in Sint-Niklaas, maakten bezoekers kennis met het diverse groepsaanbod in Oost-Vlaanderen. Of je nu uitstappen in kleine of in grote groepen organiseert, er was voor elk wat wils! Als verantwoordelijke van een socio-culturele vereniging, bedrijf, school of autocarist kon je heel wat inspiratie opdoen voor een geschikte groepsuitstap (bedrijfsbezoek, teambuilding…) Ook groepen vrienden, families, kennissen… die regelmatig in kleine of grote groepen op uitstap gaan, kregen de kans om tal van activiteiten te ontdekken! Van de standhouders op de beurs kreeg je informatie over de groepsactiviteiten die zij aanbieden. De beursdag mocht dit jaar 199 bezoekers verwelkomen! 65 standhouders waren aanwezig om de beursbezoekers te inspireren en te informeren.

Op 18 juni werden er ook vier ontdekkingstochten georganiseerd, waarbij deelnemers de mogelijkheid hadden om het aanbod in regio Waasland te verkennen. Maar liefst 85 beursbezoekers tekenden hierop in. Er werden 2 voormiddagprogramma’s samengesteld, eentje in de buurt van Lokeren en een in de buurt van Temse. Deed je liever een prospectietocht in gaststad Sint-Niklaas of in de omgeving van Beveren? Dan kon je deelnemen aan één van de namiddagtochten. Naast deze vier tochten in juni, organiseerde Toerisme Oost-Vlaanderen ook extra prospectietochten in mei en september. Op deze tochten mochten we opnieuw een mooi aantal deelnemers verwelkomen, zo’n 150 in totaal. En dit terwijl de tochten in mei slechts een beperkt aantal deelnemers mocht tellen (13 om precies te zijn), wegens de toen geldende coronamaatregelen.
Er was bij de deelnemers van de beurs en de tochten een zeer grote tevredenheid, zowel over informatie, onthaal, restaurants als bezienswaardigheden.

De tochten op een rijtje:
 • Ontdekkingstocht Scheldeland – van boerderij tot priester Daens
 • Ontdekkingstocht Vlaamse Ardennen – Ronse: architectuur & chocolade
 • Ontdekkingstocht Waasland – erfgoed & fruitteelt in Sint-Gillis-Waas
 • Ontdekkingstocht Waasland – fruitig & beeldig Lokeren
 • Ontdekkingstocht Waasland – Temse: Fort Steendorp & Kerelbier
 • Ontdekkingstocht Waasland – De Wereld van Mercator & Sint-Niklase specialiteiten
 • Ontdekkingstocht Waasland – Waaslandhaven met het Fort en de Sluis
 • Ontdekkingstocht Ludiek & Industrieel Gent
 • Ontdekkingstocht Waasland – Ruik & Proef Lochristi
 • Ontdekkingstocht Vlaamse Ardennen – Volkse Verhalen & Van druif tot glas
 • Ontdekkingstocht Leiestreek – Deinze: Pottenbakkerij ‘t Hoveke & stokerij Filliers
Foto’s van de tochten

Herbeleef de beurs en de prospectietochten via onze foto-albums!

Wil je op de hoogte gehouden worden over de volgende editie en wil je ondertussen leuke tips voor groepsuitstappen ontvangen? Ken je een vriend(in) die hiervoor interesse in? Schrijf jezelf of je vriend(in) dan in voor de groepsnieuwsbrief.