Skip to main content
15-03-2022

Met haar relancebeleid wil Vlaams Minister van Toerisme Zuhal Demir een doelgerichte herstart voor de toeristische sector, met een verhoogde inzet en nieuwe impulsen. In 2021 werden hiervoor al inspanningen geleverd, bijvoorbeeld met het Vlaams Stimulusprogramma en Flanders Is A Festival. Er werden op 15 maart al twee van de vijf subsidieoproepen van dit voorjaar aangekondigd, waaronder ook de subsidieoproep voor recreatief en sportief fietsen.

Subsidieoproep voor recreatief en sportief fietsen

Toerisme Vlaanderen wil met deze subsidieoproep projecten ondersteunen die inzetten op belevingselementen zoals landmarks, trajectherzieningen of infrastructuurelementen die de recreatieve en sportieve fietsbeleving verhogen. Die elementen moeten ook gelinkt worden aan de eigenheid van de plek waar wordt gefietst, gratis te bezoeken zijn, permanent toegankelijk zijn en een fotogeniek karakter hebben. Daarnaast ligt de focus op multifunctionele servicepunten die gelegen zijn langs de icoonfietsroutes en de ‘Cycling in Flanders’ routes.

Hierbij wil Toerisme Vlaanderen zich, naast het inhoudelijke aspect van de subsidie, ook richten op 4 pijlers die aansluiten op het Europese relancebeleid, namelijk vergroening, duurzaamheid, digitalisering en bewuster reizen.

Steunaanvraag indienen

Een steunaanvraag indienen kan sinds 15 maart, via het digitaal subsidieloket. De indieningsperiode bedraagt 2 maanden en zal dus afgesloten zijn op 15 mei 2022. Via deze link (klik op de link) kun je de handleiding downloaden waarin je meer informatie vindt over de subsidie en over het indienen van de aanvraag.

Info- en inspiratiesessie

Er wordt voor elke subsidieoproep ook een afzonderlijke info- en inspiratiesessie georganiseerd, waarin Toerisme Vlaanderen de belangrijkste informatie zal toelichten, de oproepen aan de hand van een reeks inspirerende voorbeelden zal illustreren en waarin potentiële indieners de kans krijgen om hun vragen te stellen.

De online info- en inspiratiesessie voor de oproep ‘recreatief en sportief fietsen’ vindt plaats op donderdagvoormiddag 24 maart via Teams. Inschrijven kan nog tot 22 maart via deze link. Klik op de link, scroll vervolgens naar beneden en vul je gegevens in.

Meer informatie?

Op de website van Toerisme Vlaanderen vind je meer informatie over de subsidieoproep voor recreatief en sportief fietsen. (Klik hier voor meer info.)