Skip to main content
15-03-2022

Vlaams Minister van Toerisme Zuhal Demir wil met haar relancebeleid een doelgerichte herstart voor de toeristische sector, met een verhoogde inzet en nieuwe impulsen. Hiervoor werden in 2021 al inspanningen geleverd, bijvoorbeeld met het Vlaams Stimulusprogramma en Flanders Is A Festival. Op 15 maart werden al twee van de vijf subsidieoproepen van dit voorjaar aangekondigd, waaronder de subsidieoproep voor bierbelevingen.

Subsidieoproep voor bierbelevingen

Met deze subsidieoproep wil Toerisme Vlaanderen projecten ondersteunen die inzetten op nieuwe kwalitatieve belevingen of op het verbeteren van de kwaliteit van bestaande belevingen in brouwerijen. Dit kan door de interactiviteit te verhogen, storytelling en totaalbeleving te bieden, maar ook door aanbod te creëren voor de individuele bezoeker.

Hierbij wil Toerisme Vlaanderen, naast het inhoudelijke aspect van de subsidie, ook focussen op 4 pijlers die aansluiten op het Europese relancebeleid, namelijk vergroening, duurzaamheid, digitalisering en bewuster reizen.

Steunaanvraag indienen

Een subsidieaanvraag indienen kan sinds 15 maart, via het digitaal subsidieloket. De indieningsperiode bedraagt 2 maanden en zal dus afgesloten zijn op 15 mei 2022. Via deze link (klik op de link) kun je de handleiding downloaden waarin je meer informatie vindt over de subsidie en over het indienen van de aanvraag.

Info- en inspiratiesessie

Voor elke subsidieoproep werd een afzonderlijke info- en inspiratiesessie georganiseerd, waarin Toerisme Vlaanderen de belangrijkste informatie heeft toegelicht en de oproepen aan de hand van een reeks inspirerende voorbeelden heeft geïllustreerd.
De presentaties van de infosessies kan je bekijken via deze link (klik hier).

Meer informatie?

Op de website van Toerisme Vlaanderen vind je meer informatie over de subsidieoproep voor bierbelevingen en hoe je die moet indienen. (Klik hier voor meer info.)