Skip to main content

Subsidie voor ‘Rap op stap’-kantoren in Oost-Vlaanderen

23-10-2015

Wat is een ‘Rap op stap’-kantoor?
Een ‘Rap op stap’-kantoor is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor personen met een beperkt budget. Het beschikt over een uitgebreide ‘reisbrochure’ waarin zowel toeristische uitstappen als sport en cultuur zijn opgenomen, alles met ruime kortingen.

Waarom?
Ook mensen met een beperkt budget moeten de kans krijgen om uitstapjes te maken of op vakantie te gaan. Daarom verleent de provincie Oost-Vlaanderen subsidies aan wie een ‘Rap op Stap’-kantoor opstart of verder uitwerkt in Oost-Vlaanderen. Voor dit initiatief wordt samengewerkt met ‘Rap op Stap’-Vlaanderen (Steunpunt Vakantieparticipatie) en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen.

Subsidies voor wie?
Alle maatschappelijke en sociale voorzieningen (OCMW, voorzieningen, lokale dienstencentra, samenlevingsopbouw, organisaties en verenigingen van kansarmen, verenigingen uit de armoede- en diversiteitsector, …) kunnen het hele jaar door een aanvraag indienen.

Contact en info

Provincie Oost-Vlaanderen, dienst Maatschappelijke Participatie, David Talloen, + 32 9 267 71 46, david.talloen@oost-vlaanderen.be
> Meer info