Skip to main content
07-06-2022

Tips op maat geven uit eigen ervaring aan je gasten of bezoekers? De toeristische troeven of het unieke DNA van je toeristische regio leren kennen? De streekverkenningen in de regio’s Meetjesland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen en Waasland focussen op het versterken van de band tussen de toeristische ondernemers en hun regio. Je kan deelnemen als ambassadeur (in spe). Lees hier alles over wat het ambassadeurschap inhoudt.

Dit voorjaar vonden in de regio Vlaamse Ardennen, Waasland en Scheldeland de eerste streekverkenningen plaats. Slow down, dat lukt vooral in de Vlaamse Ardennen. De ambassadeurs waren te gast bij Hofke Ter Musse en ontdekten hun toeristisch aanbod en authentieke bakoven, gevolgd door een landschapswandeling in Maarkedal. In Zwalm maakten de ambassadeurs kennis met het aanbod van de Kaaihoeve en het weelderig natuurgebied van de Kaaimeersen, daar vlakbij.

In Scheldeland verkenden de ambassadeurs het Neigembos, een oerbos met unieke hoogteverschillen, net op het moment dat de hyacinten de kop opstaken. Erna brachten we een kort bezoek aan Ninove, de oudste, de stoutse en de wijste der steden.

In regio Waasland fietsten de ambassadeurs langs bloesemende velden in Sint-Gillis-Waas. We stopten bij vakantiewoning en fruitbedrijf Berckelaer en langs andere boeiende plekken onderweg.

Ook zin om je regio te verkennen? Er staan dit najaar nog streekverkenningen gepland!