Skip to main content
09-10-2018

Het gratis fiets- en wandelmagazine StapAf krijgt een eenmalige editie voor personen met een beperking. Ook in deze uitgave gidsen we je langs de mooiste plekjes van de provincie, maar dan wel met bijzondere aandacht voor toegankelijkheid. Net als altijd horen daar ook fiets- en wandelroutes bij, maar in dit geval hebben we er extra zorg voor gedragen dat het parcours ‘op zijn minst’ is aangepast aan rolstoelen. Ook de eet-, drink- en slaaptips zijn geselecteerd op een vlotte doorgang, waar mogelijk, en een helpende hand, waar nodig. Zo maken we Oost-Vlaanderen zo bereikbaar mogelijk voor iedereen!

StapAf ‘met een plus’ verschijnt midden oktober, wordt verdeeld naar belanghebbende organisaties en is ook nu weer helemaal gratis.
StapAf+ kan je bestellen via de webshop. Vanaf 19 oktober wordt het magazine opgestuurd.
Je vindt de routes vanaf dan ook op www.routen.be/toegankelijkheid.

BELANGRIJK: toeristische diensten, provinciale domeinen en logies met een A/A+ label ontvangen automatisch een pakket StapAf+ magazines. Bestellen via de webshop is voor hen niet nodig.

Bestel de nieuwe brochure

> Stap 1: Log in als partner of vraag een login aan
> Stap 2: Bestel StapAf+ via onze webshop (levering in de 2e helft van oktober)

Toegankelijke routes en autoroutes uit verkoop

Zoals we in juni ’18 al vermeldden vervangt StapAf+ de vroegere toegankelijke routes en autoroutes. Klik hier voor meer info. De bewegwijzering van de autoroutes blijft bestaan.
Enige uitzondering: de autoroute Dender-Zuid is geschrapt. De bewegwijzering ervan werd al weggenomen.
Het traject van de Reynaertroute is drastisch gewijzigd. Ook bij de Vlaamse Ardennenroutes zijn er wijzigingen. De Scheldelandroute is ongewijzigd gebleven.