Skip to main content
07-02-2021

Een kleine twaalf maanden geleden organiseerde Toerisme Oost-Vlaanderen de Infodag Groepen in Oudenaarde. Op schrikkeldag 29 februari ontvingen we bijna 750 bezoekers. Een terugblik kan je trouwens hier bekijken.
We konden toen niet vermoeden wat er ons te wachten stond. Een ondertussen zeer berucht virus zette onze samenleving op haar kop en alle evenementen werden geschrapt.
Bijna een jaar later weten we dat we ook in het voorjaar 2021 rekening moeten houden met het coronavirus.
De organisatie van een Infodag Groepen (met beurs en tochten) in de periode februari – begin maart 2021 is uitgesloten. Maar dat wil niet zeggen dat we de Oost-Vlaamse groepsaanbieders in de kou laten, integendeel.

Op 19 januari organiseerden we een brainstorm met een 25-tal groepsaanbieders. Welk concept voor de Infodag Groepen is haalbaar? Hoe kunnen we het groepsaanbod in 2021 promotioneel ondersteunen, rekening houdend met de maatregelen? Uit die brainstorm zijn zeer veel goede ideeën uitgekomen. Op basis van die ideeën zal Toerisme Oost-Vlaanderen het alternatief voor de Infodag Groepen vorm geven, samen met een promotieplan voor het Oost-Vlaams groepsaanbod.

De timing voor de alternatieve Infodag Groepen is vermoedelijk het vroege najaar, maar daarover is nog geen beslissing genomen. Toerisme Oost-Vlaanderen zal de Oost-Vlaamse groepsaanbieders informeren zodra er meer nieuws is over de alternatieve Infodag Groepen.