Smaakvol samenwerken in het Meetjesland – netwerkmoment

Inhoud

Het Meetjesland verbergt heel wat lekkere, duurzame en lokaal geproduceerde producten. Om die producten te versterken, werden in het verleden al het platform Goeste en de coöperatie Mmm…eetjesland opgericht. In samenwerking met EROV wil Toerisme Oost-Vlaanderen verder inzetten op dat verhaal, samen met iedereen* die interesse heeft om met of rond streekproducten te werken.

We organiseren daarom een netwerkmoment om streekproducenten en logiesuitbaters met elkaar in contact te brengen. Met één duidelijk doel voor ogen: meer streekproducten tot bij de bezoeker brengen en boeiende samenwerkingen voor die bezoeker creëren. Wie weet liggen er ook voor jou interessante mogelijkheden? Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachtingsarrangement gekoppeld aan een bezoek aan een wijndomein, of een ontbijt met een lokaal product dat een verhaal vertelt? Mis deze kans in ieder geval niet om een waardevol, smaakvol netwerk op te bouwen.

Op deze pagina vind je alle praktische en inhoudelijke informatie over de workshop. Heb je toch nog een vraag of is er iets onduidelijk? Aarzel dan niet om contact op te nemen via sector@oost-vlaanderen.be.

Praktisch

De workshop vindt op maandag 26 februari (17:30 – 20:30 uur) plaats in Hopspot, een bijzondere locatie waar bier centraal staat (Vaartstraat-West 1, 9940 Evergem). De locatie is rolstoeltoegankelijk en ligt dicht bij bushalte Ertvelde Vaartstraat-West (lijn 55). Kom je met de wagen, dan kun je die gratis parkeren iets verderop aan Parking sporthal Evergem (Guldensporenlaan 28, 9940 Evergem).

*Alle Meetjeslandse streekproducenten en logiesuitbaters zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze workshop. Deelname aan het programma (inclusief enkele hapjes en drankjes) is gratis.

Opgelet: Deze uitnodiging is vanwege beperkte capaciteit niet bedoeld voor wie niet in het Meetjesland actief is. Je inschrijving kan daarom worden geweigerd als je niet tot de bovenstaande groep behoort. Bovendien ligt het maximumaantal deelnemers per onderneming of zaak op twee personen. De deadline om je in te schrijven is 16 februari om 12:00 uur of wanneer het netwerkmoment volzet is.

IK SCHRIJF ME IN!


Programma

17:30 – Verwelkoming

Toerisme Oost-Vlaanderen en EROV heten je van harte welkom op het netwerkmoment. De uitbaters van Hopspot schetsen kort waarvoor hun zaak staat en hoe zij met en rond streekproducten werken.

18:30 – Speeddatesessies

Aan de hand van een doorschuifronde à la speeddate brengen we verschillende vakantiemakers en streekproducten op een luchtige manier met elkaar in contact. Wij zorgen ervoor dat je eerst en vooral met mensen aan de praat raakt die dicht bij jou in de buurt actief zijn. Bovendien vragen we aan wie dat kan om zijn of haar eigen streekproduct als proevertje mee te nemen. Want eigen ondervinding is het beste bewijs van smaak, uiteraard.

19:15 – Netwerkmoment met hapje en drankje

Nadat de speeddatesessies zijn afgelopen, bieden we jou en de andere aanwezigen nog de kans om even na te praten en elkaar(s zaak) nog beter te leren kennen. Wie weet zelfs al om een mogelijke samenwerking verder te bespreken. Aangezien het om een smaakvolle samenwerking gaat, doen we dat vergezeld van een lokaal hapje en drankje.

20:30 – Voorzien einde

IK SCHRIJF ME IN!