Skip to main content
23-01-2023

Op maandag 28 november 2022 vond het jaarlijks sectormoment plaats voor de brede toeristische sector in de Beleefbare Dendervallei in het business centrum Travoo in Geraardsbergen en 2 weken later op donderdag 15 december 2022 was het de beurt aan de stuurgroep om in zaal De Spiraal te Geraardsbergen terug te blikken op de genomen initiatieven en realisaties en uit te kijken naar de nieuwe plannen voor de toekomst.

Het samenwerkingsverband van de Beleefbare Dendervallei omvat alle steden en gemeenten gelegen aan de oevers van de Dender tussen Dendermonde in het noorden en het Beloeil in het zuiden. Tijdens de uiteenzetting werden heel wat acties voorgesteld binnen de 5 actiedomeinen waarop het samenwerkingsverband actief is: wandelen, fietsen, waterrecreatie, communicatie en sectorwerking. We merkten heel wat mooie initiatieven op voor het wandelen (routescan in de Dendervallei, meerdaagse wandelarrangementen,…) terwijl voor het fietsen alles in het werk werd gesteld om de nieuwe fietsgids en topoguide voor de Dendervallei in de markt te zetten. The Outsider kende met het mooie weer een goed jaar met de kajaks op de Dender en testte ook nog meer recreatievormen uit zoals surfbiken. De brede toeristische sector en andere partners bleven ook niet bij de pakken zitten met nieuwe projecten zoals de magische carnavalswandeling ‘Zwaai de scepter’ in Aalst en de vele ruimtelijke ontwikkelingsprojecten o.l.v. de provinciale dienst ruimte van de provincie Oost-Vlaanderen.

De stuurgroep besliste om de werking in 2023 verder te zetten op de 5 actiedomeinen. Elke partner neemt initiatief, ook samen, en wisselen informatie uit. In 2023 neemt Toerisme Scheldeland het initiatief voor de organisatie van het sectormoment en neemt Lessines de stuurgroep voor haar rekening.