Skip to main content
07-11-2019

Op maandag 2 december organiseert Toerisme Oost-Vlaanderen zijn jaarlijkse inspiratiedag.
Onder het motto “Duurzaamheid: dure woorden of ‘duust’ vragen?” willen we de aanwezigen warm maken voor duurzame toeristische acties. We willen antwoorden geven op de vele vragen die in de sector leven en tegelijkertijd ook duidelijk maken dat je duurzame acties kan realiseren, zonder dat daar een hoog prijskaartje aan vast hangt.
We voorzien niet alleen boeiende sprekers (zowel plenair als in middelgrote groep), maar ook ‘babbelhoeken’ waar de aanwezigen samen met ons diverse onderwerpen kunnen bespreken. Laat je inspireren door topsprekers én nuttige sessies.

ONTDEK HET PROGRAMMA EN SCHRIJF JE IN MEER INFO OVER DE SPREKERS EN DE SESSIES

Inschrijven kon tot en met maandag 25 november 2019 (of tot het aantal maximum inschrijvingen bereikt is). Inschrijven is dus niet meer mogelijk.

Enkele sprekers in de kijker

Pieter van de Glind, ShareNL

‘Duurzaam toerisme in tijden van Tinder, Fortnite & AlphaZero’
Waarom reizen steeds meer mensen digitaal door nieuwe werelden? Wat betekent dit voor jou als ondernemer? Reis mee door het digitale universum in de keynote van Pieter van de Glind.
Deeleconomie speelt in de toeristische sector een steeds grotere rol, aldus Pieter. In een keuzesessie belicht hij de vele facetten ervan. Ook voor de traditionele ondernemer biedt de deeleconomie nieuwe mogelijkheden.

Herman Janssens, Brein & Branie

Duurzaam Toeristisch Ondernemen – succesvol door marketing, jawel marketing
Nu is de tijd rijp voor én duurzaam én echt winst, ook binnen de toeristische sector. Het gebruik van marketing kan daarvoor zorgen.
Herman Janssens heeft het zo ondernomen met fietsen binnen de toeristische sector, met Het Verzet. Hij deelt graag zijn inzichten in duurzaam en eventueel zelfs circulair ondernemen.

Peter Wollaert, UNITAR – Managing Director CIFAL Flanders

Is lokaal toerisme wel zo duurzaam als wordt beweerd?
Is lokaal toerisme deel van maatschappelijke oplossingen of deel van maatschappelijke problemen? Hoe innovatief is ons lokaal toerisme? En gaat het alleen over verantwoordelijkheden op vlak van duurzaamheid of kunnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen ook de business case versterken? Uitdagende vragen voor een al even uitdagend als inspirerend onderwerp.

De inspiratiedag vindt dit jaar plaats in het FlexMeeting Center (Flanders Expo), Maaltekouter 1, 9051 Gent (een MeetingCenter met Green Key-label). Het onthaal voorzien we om 9.15 uur.