Skip to main content
28-02-2023

Toerisme en recreatie verder uitbouwen in het gebied van het Meetjesland dat grenst aan Gent en de Gentse haven en dat een smoel geven, dat willen we samen opnemen met jou. Op de Meetjeslandse kant van het kanaal Gent-Terneuzen willen we zoveel mogelijk medereizigers mee nemen op een boeiende tocht van 2 jaar met als doelstelling: via toerisme leefgemeenschappen beter maken, in kernen en wijken. De identiteit en het imago van het gebied versterken en bestaande initiatieven verbinden.

Er zijn heel wat mooie uitdagingen en bestaande realisaties in het gebied en dit Europese Leaderproject heeft de ambitie om dit, mét de hulp van de ondernemers en inwoners van het gebied, nog meer promotioneel te gaan onderstrepen.

Dit voorjaar willen we vooral ideeën sprokkelen voor concrete toeristische realisaties in het gebied. We willen heel erg de Zelzatenaren, Riemenaren, Doornzeelse inwoners, mensen van Kerkbrugge-Langerbrugge, Evergem-centrum, Belzele, Vinderhoute én Lovendegem bij deze denkoefening betrekken. Ook andere betrokkenen, streekproducenten, landbouwers, heemkundigen, gidsen, creatievelingen, verenigingen en enthousiaste randstedelijken zijn van harte welkom. De doelgroep is: mensen met goesting.

We plannen 3 brainstormmomenten waarop we je graag uitnodigen (de avonden volgen elkaar op):

  • dinsdagavond 28 maart om 19u in Ter Gulden Celle (Evergem-Doornzele): achter de rug.
  • woensdagavond 24 mei om 19u in refter Gemeenteschool Vinderhoute (Lievegem)
  • maandagavond 19 juni om 19u in Tklooster (Zelzate)

Geïnteresseerd in het project of wens je deel te nemen aan de drie denkavonden?

Schrijf je dan nu in voor de volgende momenten via volgende links:

Vragen? Neem dan contact op met de gebiedscoördinator Meetjesland Erik Hennes, erik.hennes@toerismemeetjesland.be, T 09 378 67 01 of 0477 49 75 51

De projectpartners vind je hieronder.