Skip to main content
28-02-2022

De Provincie wil de organisatie en de promotie van toeristische evenementen van bovenregionaal belang ondersteunen. In 2022 krijgen daarom 16 toeristische evenementen subsidies van de Provincie voor een totaalbedrag van 84.000 euro.

“De deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen vindt het belangrijk om de organisatoren te ondersteunen die het risico nemen om een kwaliteitsvol publieksevenement te organiseren. Zij brengen mensen samen, halen hen uit hun isolement, zorgen voor dynamiek bij lokale ondernemers en geven Oost-Vlaanderen een gezicht.”

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Toerisme
Deze evenementen krijgen een subsidie.
 • Bed en Beet 2022‘ in Laarne (juni) – Een uitgestippelde fietstocht brengt je naar verschillende stopplaatsen waar je iets kan eten of drinken en kennismaken met de logeeradressen of lokale productieprocessen.
 • Internationaal Folkloristisch Oogstfeest Pikkeling‘ in Moorsel (29 tot 31 juli) – De belangrijkste facetten van dit volksfeest zijn de traditionele dans en muziek uit diverse landen, de internationale folklore, de veldactiviteiten en de streekgastronomie.
 • Malle Maldegem‘ (28 augustus) – Beleef en ontdek Maldegem op een veelzijdige manier via een culinair dorp, kleinere optredens, wandel- en fietstochten, kinderdorp, volkspelen en dansinitiaties.
 • Bazel Parkt‘ (26 en 27 augustus) – Dit internationaal straattheater- en muziekfestival laat straattheater, circus, muziek en onroerend erfgoed perfect samengaan in het kasteelpark Wissekerke.
 • Canteclaer 2022‘ in Deinze (22 mei)- Vijfjaarlijkse bontgekleurde folkloristische stoet die je een ruim overzicht geeft van de vele troeven van de stad Deinze met de kip als centrale figuur in al haar gedaantes.
 • Bloemencorso Sint-Gillis-bij-Dendermonde – 71e editie‘ – Het unieke van de bloemencorso, waarvan er nog slechts drie in België bestaan, ligt in de visuele expressieve manier om bloemenpracht in de kijker te stellen.
 • De Tuindagen van Beervelde’ (mei en oktober) – Dit evenement blijft het visitekaartje van de Oost-Vlaamse sierteelt.
 • Hoogtij – Feest in de Scheldevallei’ – Evenement dat in teken staat van Schelde, zijrivieren en al haar troeven waarbij iedereen de natuur en het landschap al wandelend, fietsend of varend kan beleven.
 • Art deco in vitro’ in Sint-Niklaas (19 en 20 maart) – Er wordt stilgestaan bij het in 2022 twintig jaar beschermd stadsgezicht van de Mgr. Stillemansstraat. De rode draad van dit evenement dat voor de eerste maal georganiseerd wordt zijn avondwandelingen langs verlichte glas-in-lood-ramen van art-decorwoningen.
 • Martinuscongres‘ in Beveren (12 tot 14 mei) – In samenwerking met De Grote Routepaden wordt een nieuwe wandelgids gelanceerd waarvan maar liefst 195 km van de 420 km lange wandelroute zich slingert door de provincie Oost-Vlaanderen.
 • Festiveló- muzikale fietstocht Stroming Berlare-Lokeren’ (10 juli) – De deelnemers fietsen op het fietsroutenetwerk van het Waasland van optreden naar optreden. Op bijzondere locaties maken ze kennis met eigenzinnige en eigentijdse podiumkunsten.
 • NADIR’ in Laarne (13 maart tot 22 mei) – Unieke tentoonstelling op een unieke locatie in het authentieke kader van het 700 jaar oude kasteel van Laarne.
 • Design Fest Gent Be Wild, Act and Change‘ in Gent (22 april tot 1 mei) – De nuleditie van een tweejaarlijks tiendaags festival voor alle denkbare disciplines en aspecten van design met focus op een inclusieve en duurzame toekomst.
 • Europees Schutterstreffen Deinze’ (19 tot 21 augustus) – Driejaarlijks toeristisch-cultureel gebeuren waarbij schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit verschillende Europese landen elkaar ontmoeten.

De goedgekeurde projecten zijn publieksgericht, versterken de identiteit en aantrekkingskracht van de gemeente, toeristische regio of provincie en hebben een bovenregionale toeristische impact.
Meer informatie vind je via deze link.