Skip to main content
16-10-2021

Een goed beeld zegt meer dan 1000 woorden‘.

Voor marketing en promotie is goed beeldmateriaal simpelweg onmisbaar. Op zoek naar de ideale meetinglocatie en eventpartner, wil een bedrijf overtuigd worden door een interessant aanbod en sfeervolle beelden.

Met Lowiz wil Toerisme Oost-Vlaanderen daarom MICE* aanbieders in Oost-Vlaanderen de kans geven om op eenvoudige en voordelige manier één professionele fotoshoot op maat van de zaak te laten maken.

Eenvoudig

Dankzij een samenwerkingsovereenkomst van Toerisme Oost-Vlaanderen met een professionele fotograaf kan voor iedere Lowiz partner in Oost-Vlaanderen een fotosessie aangevraagd worden.

Voordelig

Deze werkwijze maakt een interessante prijs mogelijk. Bovendien neemt Toerisme Oost-Vlaanderen, binnen de daartoe voorziene budgetten, de helft van de kostprijs van de fotosessie voor haar rekening, zodat iedere MICE aanbieder waar ook in onze provincie aan 50% van de prijs (+ km-vergoeding) een professionele fotograaf in haar/zijn zaak aan het werk kan laten gaan. Jouw bijdrage in de pakketprijs bedraagt € 92,5 exclusief BTW + km-vergoeding.

Eén professionele fotoshoot

Het aanbod is per MICE onderneming éénmaal geldig. De fotoshoot levert binnen de afgesproken prijs 20 beelden op. De fotoshoot kan genomen worden tijdens een meeting, event of activiteit maar moet steeds corporate gerelateerd zijn. Uiteraard kan de fotoshoot ook gepland worden zonder dat er een activiteit op dat moment plaatsvindt. Het is niet noodzakelijk dat er personen in beeld gebracht worden. Ook eventuele kamers voor overnachtingen zijn inbegrepen in de fotoshoot.

Op maat

Elke fotosessie wordt op maat voorbereid in functie van de specifieke context  en de wensen van de MICE onderneming. Een uitgebreid overleg gaat aan de fotosessie vooraf. Je ontvangt daarbij ook tips voor setting, lichtcondities, onderwerpkeuzes en andere tips zodat de troeven van je locatie of activiteit optimaal in beeld worden gebracht. In de sessie zijn 20 beelden inbegrepen. Extra beelden kunnen optioneel aangekocht worden bij Fotopia maar worden niet gecofinancierd door Toerisme Oost-Vlaanderen. 

De opdracht werd gegund aan fotograaf Ben De Kock uit Gent. Ben heeft ervaring in bedrijfs- interieur- en portretfotografie. Klik hier voor meer info over de fotograaf en zijn portfolio.

Hoe gaat het praktisch te werk?
Wie komt in aanmerking?

Het aanbod geldt voor meeting- en eventlocaties, teambuildingaanbieders, cateringbedrijven, groeprestaurants, meetinghotels, B&B’s met een meetingaanbod , eventbureau’s en bedrijven voor logistieke ondersteuning bij corporate meetings en events in Oost-Vlaanderen. De MICE ondernemers staan gepubliceerd op Lowiz.org of bezorgen ons de info om gepubliceerd te worden op Lowiz.org. Dit kan via deze link.

Aanvraag

Je mailt naar hello@lowiz.org voor een afspraak.

Afspraak

Je wordt kort daarna gecontacteerd om praktische afspraken te maken.

Levering

Van zodra de beelden gemaakt en bewerkt zijn, zal de fotograaf de 20 beelden tegelijkertijd digitaal (per mail) bezorgen aan jou en aan Lowiz. De beelden worden in hoge en in lage resolutie geleverd, geschikt voor online en offline gebruik.

Factuur

Dit wordt gevolgd door een gesplitste factuur, waarbij aan Toerisme Oost-Vlaanderen € 92,5, exclusief BTW wordt aangerekend en aan jou € 92,5 exclusief BTW + de km vergoeding (€ 0,4/km) wordt gefactureerd.

Andere prestaties

Toerisme Oost-Vlaanderen komt enkel tussen in de kosten voor de fotosessie zoals hier voorgesteld en dat voor 1 pakket per MICE onderneming. Andere pakketten, meer beeldmateriaal, modellen of andere extra’s worden niet gecofinancierd. De extra’s kunnen wel aangevraagd worden bij Fotopia.

Periode

De samenwerking van Toerisme Oost-Vlaanderen met de fotograaf loopt tot en met 1 oktober 2022 en zolang het vooropgestelde totaalbudget niet bereikt is.

Gebruik beelden

De beelden zijn vrij van rechten beschikbaar voor de MICE ondernemer en Toerisme Oost-Vlaanderen. Dat betekent dat de ondernemer deze beelden kan gebruiken voor alle doeleinden: website, facebook, Instagram, LinkedIn, booking.com, vakpers, advertenties, affiches enz. Deze beelden zullen ook toegevoegd worden aan de beeldenbank van Toerisme Oost-Vlaanderen en gebruikt kunnen worden in de diverse kanalen van Toerisme Oost-Vlaanderen, Lowiz en haar partners (zoals regionale toeristische vzw’s, Gent Congres en vakpers) en in diverse media waarmee wordt samengewerkt.

Indien figuranten/passanten herkenbaar afgebeeld worden, garandeert de fotograaf ook de portretrechten van de figuranten aan de hand van een document ‘afstand van portretrechten’. Ben zorgt ervoor dat dit ondertekend worden door de figuranten die herkenbaar in beeld komen.

Meer info

Voor meer info kan je terecht bij team sector, tel +32(0)9 267 70 53, sector@oost-vlaanderen.be.

*MICE= Meeting, Incentives, Congressen en Events