Skip to main content
16-03-2022

In het voorjaar van 2022 kreeg het wandelnetwerk van de Vlaamse Ardennen een complete update. Zo worden de drie nieuwe netwerkkaarten – Getuigenheuvels, Bronbossen en Zwalmvallei – in april gelanceerd, samen met de nieuwe wandelgids ‘Wandelen in de Vlaamse Ardennen’ met vijf routes. Als toeristische partner kan je de wandelgids nu al bestellen.

Wandelen in de Vlaamse Ardennen

Deze nieuwe wandelgids is een herwerking van de wandelgids Koplopen uit 2018. De vijf routes uit Koplopen vormen de basis voor de nieuwe gids, maar zijn – waar nodig – aangepast aan de nieuwe knooppunten en lopen ook langs mooie, nieuwe paden.

Twee van de vijf routes uit de gids werden grotendeels hertekend en uitgebreid. Zo kreeg de Gourmand wandelroute in de Zwalmstreek een nieuw traject van 15 kilometer dat maar liefst zes van de zeven Zwalmse dorpjes doorkruist. De Dauwtriproute rond Maarkedal werd zelfs uitgebreid naar 27 kilometer om ook ambitieuze wandelaars van aanbod te voorzien. De drie andere routes, de Pedaalroute (12 km) rond Kluisbergen, de Natuurroute (9 km) rond Brakel en de Kruislieveheerroute (13 km) rond Everbeek volgen grotendeels de trajecten van de oorspronkelijke routes uit Koplopen. Alle routes werden grondig geanalyseerd om ze helemaal up-to-date te brengen naar de huidige situatie op het terrein. Horecazaken en andere vermelde locaties werden gecontacteerd. Ook hun gegevens werden, waar nodig, aangepast.

Wandelgids bestellen

De wandelgids ‘Wandelen in de Vlaamse Ardennen’ telt 92 pagina’s en kost voor de toerist €6 per exemplaar. Wil je de gids liever aanschaffen in één pakket, samen met de nieuwe wandelnetwerkkaarten van de Vlaamse Ardennen? Dan kan je de wandelknooppuntenbox ‘Wandelen in de Vlaamse Ardennen’ bestellen voor de prijs van €19,95.
De producten kan je nu al bestellen in onze webshop en zullen verzonden worden vanaf de 2de helft van de maand april. Toeristische diensten en ondernemers krijgen als partner 33% korting bij aankoop van minimum 5 exemplaren.

Bestel nu

> Stap 1: Log in als partner of vraag een login aan
> Stap 2: Bestel de wandelgids Wandelen in de Vlaamse Ardennen via onze webshop
> Stap 3: Bestel de wandelbox ‘Wandelen in de Vlaamse Ardennen’ via onze webshop
> Stap 4: Bestel Wandelnetwerk Zwalmvallei via onze webshop
> Stap 5: Bestel Wandelnetwerk Bronbossen via onze webshop
> Stap 6: Bestel Wandelnetwerk Getuigenheuvels via onze webshop