Skip to main content

Oproep infopunten Leiestreek

10-03-2018

Ben jij de uitbater van een café of restaurant of een toeristische ondernemer in de Leiestreek en wil je jouw bezoekers verwennen met toeristische tips en de nieuwste toeristische brochures uit de regio? Schrijf je dan nu in om toeristisch infopunt te worden!

Wat zijn infopunten?

Onze Infopunten Toerisme zijn de meest gastvrije plekjes van de Leiestreek. Het zijn dynamische restauranthouders, café-uitbaters of toeristische ondernemers die vaak het eerste aanspreekpunt zijn – naast de dienst voor toerisme – voor toeristen en recreanten die op stap zijn in de Leiestreek. Als echte ambassadeurs geven ze persoonlijke tips aan hun klanten over wat er in de regio allemaal te beleven valt en insider-tips voor een geslaagde daguitstap. In hun zaak vind je ook gratis alle nieuwste toeristische publicaties. Ze zijn te herkennen aan het bordje met het groene i-logo aan de voordeur, de beachflag met groene i en ander gratis communicatiemateriaal, dat voor de uitbaters in de Oost-Vlaamse Leiestreek door Toerisme Oost-Vlaanderen wordt voorzien.

Word zelf een toeristisch infopunt

In het voorjaar van 2018 start er een nieuw opleidingstraject voor Infopunten Toerisme. Kennis van de regio en een goed toeristisch onthaal is essentieel, vandaar dat het bijwonen van een opleiding noodzakelijk is om een Toeristisch Infopunt te kunnen worden.
Maar ook na het behalen van de groene i verwachten we nog een enthousiaste betrokkenheid van elk Toeristisch infopunt door bv. aanwezig te zijn op enkele netwerkmomenten. Op die manier blijf je op de hoogte van de nieuwigheden van de regio om toeristen en recreanten op de beste manier te kunnen informeren.

De opleiding bestaat uit 3 onderdelen en vindt plaats op volgende data:

– 29 maart 2018: 14u30-17u: opleiding regiokennis
– 16 april 2018: 9u30-12u: opleiding gastvrijheid
– 23 april 2018: keuze uit een halve (VM of NM) of een volledige dag: streekverkenning
Inschrijven kan tot en met 16 maart.

SCHRIJF JE NU IN

Meer info:
evelien.decoster@westtoer.be of babette.defauw@westtoer.be
Tel. 056 24 99 95