Skip to main content
10-01-2022

Interreg Vlaanderen-Nederland (een Europees fonds) start algauw een nieuwe oproep voor projectsubsidies. Grensoverschrijdende projecten maken kans op financiële steun.
Provincie Oost-Vlaanderen wil bij de toeristische spelers alle mogelijke ideeën verzamelen om zo een aanvraag in te dienen bij Europa. Duurzaam toerisme is namelijk één van de pijlers in de oproep.

In de grensregio wordt graag gebruik gemaakt van de hernieuwde krachten en opportuniteiten van het nieuwe jaar. In de nieuwe programmaperiode zal meer ingezet worden op maatschappelijke meerwaarde en sociale thema’s waarvan ‘duurzame vrijetijdsbesteding’ één is.
Word je enthousiast van grensoverschrijdende samenwerking? Wil je daarbij als Oost-Vlaamse organisatie de handen in mekaar slaan met partners over de Nederlandse grens? Laat die duurzame ideeënmolen alvast volop malen en laat de grensoverschrijdende creativiteit de vrije loop, want op 1 februari zal namelijk de eerste oproep van het Europese Interregprogramma Vlaanderen-Nederland gelanceerd worden. De deadline voor deze aanmeldingen ligt op 31 maart 2022.

Meer info

Heb je een projectidee of andere vragen? Dan kan je steeds terecht bij Sofie Van Overschelde, tel. 09 267 87 21, sofie.vanoverschelde@grensregio.eu of op www.grensregio.eu.
Je vindt ook uitleg over de oproep in deze link: https://www.grensregio.eu/nieuws/2021/tipje-van-de-sluier-4-0

Bekijk ook hieronder het interview met Sofie Van Overschelde.

Online workshop voor gemeentebesturen

Ontdek op 1 februari ’22 tijdens de online workshop voor lokale besturen alle mogelijkheden van subsidies binnen Interreg VI voor jouw gemeente. Wil jij graag samenwerken met én leren van anderen over de grens? En wil je weten hoe Europa jouw bestuur kan helpen? Schrijf je dan snel in en kom alles te weten over hoe je een gefundeerde aanvraag kan samenstellen.
Verneem er hier alles over (klik hier).