Skip to main content
10-01-2022

Heb jij als gids een sterke interesse in natuur, milieu en klimaat? Wil jij graag je kennis over klimaatverandering en overstromingsgebieden uitbreiden? Sta jij te popelen om inwoners en bezoekers van de Scheldevallei rond te leiden in een overstromingsgebied, waar dankzij het Sigmaplan zeldzame riviernatuur ontwikkelt en waar wandelaars en fietsers volop zullen kunnen genieten van unieke flora en fauna?
Volg dan de cursus tot ‘klimaatgids’ die in het voorjaar van 2022 plaatsvindt in Dendermonde. Je leert bij over het Schelde-estuarium, de (gevolgen van) klimaatverandering en hoe het Sigmaplan in de Scheldevallei een oplossing kan bieden. Na het volgen van deze cursus neemt Regionaal Landschap Schelde-Durme je op in hun gidsenbestand en kan je starten met het begeleiden van groepen in een overstromingsgebied. Wie dat wenst, kan ook de optionele module volgen om scholen te gidsen met ons educatief pakket.

De opleiding richt zich op bestaande gidsen met een voorkeur voor beginnende natuurgidsen en/of natuurverkenners. Ook geïnteresseerde toeristische gidsen met enige natuurkennis zijn zeker welkom.

De opleiding start op maandag 7 februari 2022. De volledige kalender kan je hier lezen (klik hier).

Inschrijving en deelname

Prijs: deelnemen aan deze cursus kost € 25, inclusief lesmateriaal en drankje.
Inschrijving kan je via het online formulier (klik hier).
Vragen? Contacteer Marjoke Lanckriet (marjoke@rlsd.be of 0470 90 50 61).

De opleiding ‘Klimaatgids in de Scheldevallei’ is een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en de projectpartners van LIFE Sparc (Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, De Vlaamse Waterweg, Waterbouwkundig Laboratorium en Regionaal Landschap Schelde-Durme).

In dit filmpje laten we een cursist aan het woord die de opleiding tot klimaatgids volgde in 2020.