Skip to main content

Op zoek: Lieve en Lieven met topverhaal

16-08-2017
Ode aan ‘de Lieve’: ‘t Liefken voor altijd.

Zes Lieve gemeentes uit het Meetjesland verklaren, samen met Toerisme Meetjesland, hun liefde aan het oudste kanaal van Europa, ‘de Lieve’. Er komen in 2018 gloednieuwe fietsroutes met grote en kleine verhalen erlangs!
Heb je een straf, ontroerend of geestig verhaal over ’t Liefken en/of de andere kanalen in Lovendegem? Mail dat zo snel mogelijk naar tliefken@toerismemeetjesland.be. Ook foto’s of filmpjes over ‘t Liefken van toen en nu, zijn welkom.
Uit alle ingezonden verhalen en beelden zal het communicatiebureau Karakters samen met de gemeentes waar de Lieve (oorspronkelijk) stroomde, een baken creëren. Deze bakens worden in het voorjaar van 2018 langs een nieuw fietstraject geplaatst. Het nieuwe fietstraject zal lopen van Gent tot Damme, dwars door Eeklo, Zomergem, Evergem, Lovendegem, Maldegem en Waarschoot.

Oproep aan alle Lieve en Lievens uit Meetjesland: stuur een selfie en maak kans op een ballonvaart.

Aan alle Lieves en Lievens uit Eeklo, Zomergem, Evergem, Lovendegem, Maldegem en Waarschoot, wordt een extra warme oproep gedaan.
Elke (Gode)Lieve of Lieven die een selfie aan het water (van de Lieve) met een mooi verhaal of anekdote stuurt naar tliefken@toerismemeetjesland.be, maakt kans op een ballonvaart. Uit alle inzendingen zal een jury de mooiste selfies en anekdotes selecteren. Vier winnende Lieves en Lievens vliegen deze winter in een luchtballon boven de Lieve.

Waan je even aan de Lieve.

In elke gemeente wordt op een centrale plaats een mobiele installatie over “‘t Liefken voor altijd” geplaatst. Hier wanen de passanten zich even aan de oevers van de Lieve. Ze worden er uitgenodigd hun liefde te verklaren: hun liefde voor de Lieve, voor het water, voor fietsen langs het kanaal, ….

Deel je Liefde.

‘t Liefken voor altijd wil echt alle Meetjeslanders verleiden om deel te nemen aan dit unieke project. Er worden dubbele postkaarten verspreid waarvan één deel gericht is aan de Lieve en een ander deel kan gebruikt worden om naar een geliefde te sturen. Je vindt deze kaarten bij de horecazaken en openbare gebouwen.

Meer info:

tliefken@toerismemeetjesland.be
www.toerismemeetjesland.be/tliefken