Skip to main content
06-04-2021

Dertien maanden geleden organiseerde Toerisme Oost-Vlaanderen de Infodag Groepen in Oudenaarde. Op schrikkeldag 29 februari ontvingen we bijna 750 bezoekers. Een terugblik kan je trouwens hier bekijken.
We konden toen niet vermoeden wat er ons te wachten stond. Een ondertussen zeer berucht virus zette onze samenleving op haar kop en alle evenementen werden geschrapt.
Meer dan een jaar later weten we dat we ook in het voorjaar 2021 rekening moeten houden met het coronavirus.
De organisatie van een Infodag Groepen (met beurs en tochten) in het voorjaar 2021 is uitgesloten. Maar dat wil niet zeggen dat we de Oost-Vlaamse groepsaanbieders in de kou laten, integendeel.

In september geven we er een lap op om het Oost-Vlaamse groepsaanbod in de schijnwerpers te zetten. We organiseren meer dan twintig ontdekkingstochten, verspreid over de provincie. Gastregio Meetjesland krijgt de meeste aandacht, maar ook de andere regio’s komen ook aan bod. Op die manier kunnen tientallen ondernemers en toeristische diensten hun groepsaanbod bekend maken.
Het spreekt voor zich dat we bij de organisatie van de tochten rekening houden met de dan geldende maatregelen. Sowieso laten we per tocht maar een gering aantal deelnemers toe (vermoedelijk maximum vijftien).

Maar daar houdt het niet bij op. Van 22 t.e.m. 25 september organiseert Toerisme Oost-Vlaanderen een digitale beurs over het Oost-Vlaamse groepsaanbod. In online sessies stellen ondernemers en toeristische diensten hun aanbod voor aan groepsverantwoordelijken. Het aantal deelnemers per sessie is beperkt zodat er veel interactie mogelijk is tussen ondernemer en bezoeker.
Groepsaanbieders krijgen in de maand mei een uitnodiging om deel te nemen aan deze digitale beurs.

In de zomermaanden stellen we het Oost-Vlaams groepsaanbod extra in de kijker via sociale media. Op die manier overtuigen we (kleine) groepen om in de zomer op uitstap te gaan en maken we ze warm voor onze initiatieven in september.

Meer info

Heb je vragen over deze initiatieven? Neem dan contact met ons op via sector@oost-vlaanderen.be.