Skip to main content

Nieuwe wandelnetwerken in de Vlaamse Ardennen

15-06-2017

Vanaf de zomer van 2017 worden de Vlaamse Ardennen dé wandelregio van Vlaanderen. Op 27 juni lanceerde Toerisme Oost-Vlaanderen maar liefst twee wandelnetwerken en de belevingsgids Koplopen. Als partner kan je de wandelnetwerkkaarten nu bestellen.

Weidse vergezichten, bronrijke bossen of verborgen hoekjes: de wandelnetwerken Zwalmstreek en Bronbossen hebben alle troeven voor een boeiende wandelvakantie, met meer dan 550 kilometers wandelwegen.

De Zwalmstreek: ooit hét gedroomde landschap voor molenaars, vandaag een paradijs voor wandelaars. Hier stap je door een uniek landschap dat weidse vergezichten afwisselt met verborgen hoekjes. Het wandelnetwerk Zwalmvallei maakt het je nog makkelijker te oriënteren: vanuit vele tientallen startlocaties kan je op pad langs ruim 200 kilometer aan prima wandelpaden. Met het knooppuntensysteem heb je helemaal zélf de touwtjes in handen.

In het bronrijke zuidelijke deel van de Vlaamse Ardennen kan je je hart ophalen aan het wandelnetwerk Bronbossen. In en rond Geraardsbergen, Lierde, Brakel en Ninove zette Toerisme Oost-Vlaanderen meer dan 350 kilometer wandelwegen op kaart, vaak door de bronbossen die zo typisch zijn voor dit stukje Oost-Vlaanderen.

Het Oost-Vlaamse deel van het netwerk Pajottenland wordt geïntegreerd in het netwerk Bronbossen.

Bestel jouw voorraad nu:
> Stap 1: Log in als partner of vraag een login aan
> Stap 2: Bestel Wandelnetwerk Zwalmvallei via onze webshop
> Stap 3: Bestel Wandelnetwerk Wandelnetwerk Bronbossen via onze webshop

De kaarten kosten € 6. Als partner krijg je 33% korting (vanaf 5 exemplaren).

Alle netwerken zullen op elkaar aansluiten: handig voor wie graag een wandelvakantie van een paar dagen wil plannen in de Vlaamse Ardennen.