Skip to main content
06-05-2022

Toerisme Vlaanderen lanceerde de resterende thematische oproepen voor relancesubsidies. Er werden op 15 maart al twee van de vijf thematische oproepen aangekondigd, namelijk die voor bierbelevingen en voor recreatief en sportief fietsen. Sinds 25 april zijn nu ook de andere drie oproepen gelanceerd: de subsidieoproepen voor Natuur, Vlaamse Meesters & Culinaire belevingen.

Relance-oproep voor Natuur

Toerisme Vlaanderen wil met deze subsidie focussen op belevingsvolle pleisterplaatsen en multifunctionele servicepunten voor wandelen, het inrichten van onthaalpunten bij de boer en het ontwikkelen van recreatieve vaarroutes.

Relance-oproep voor Vlaamse Meesters

Met deze subsidie wil Toerisme Vlaanderen projecten en ondernemingen ondersteunen die enerzijds inzetten op nieuwe bezoekersbelevingen en anderzijds op tentoonstellingen en evenementen, telkens in het thema van kunst.

Relance-oproep Culinaire belevingen

Hiermee wil men belevingsprojecten steunen die focussen op typische Vlaamse producten: witloof, witte asperge, grijze Noordzeegarnaal, praline/chocolade, Brusselse wafel, Belgische frieten, Belgische kazen, speculaas, appel, peer, cuberdon en Limburgse vlaai.

Vier belangrijke pijlers

Bij deze relance-oproepen wil Toerisme Vlaanderen zich, naast het inhoudelijke aspect van de subsidie, ook richten op vier pijlers die aansluiten op het Europese relancebeleid, namelijk vergroening, duurzaamheid, digitalisering en bewuster reizen.

Steunaanvraag indienen

Een steunaanvraag indienen voor Natuur, Vlaamse Meesters en Culinair kan via het digitaal subsidieloket. De indieningsperiode bedraagt 2 maanden en loopt dus af op 25 juni 2022. Via deze link (klik hier) kun je de handleidingen downloaden waarin je meer informatie vindt over de subsidies en over het indienen van de aanvraag.

Je kan nog altijd een aanvraag indienen voor de subsidies voor bierbelevingen en sportief en recreatief fietsen, en dit tot en met 15 mei 2022.

Info- en inspiratiesessie

Er werd voor elke subsidieoproep ook een afzonderlijke info- en inspiratiesessie georganiseerd, waarin Toerisme Vlaanderen de belangrijkste informatie toelichtte, de oproepen aan de hand van een reeks inspirerende voorbeelden illustreerde en waarin potentiƫle indieners de kans kregen om hun vragen te stellen. Heb je deze gemist? Herbekijk dan de presentaties via deze link (klik hier).

Meer informatie?

Op de website van Toerisme Vlaanderen vind je meer informatie over de subsidieoproepen. (Klik hier voor meer info.)