Skip to main content

Nieuwe MICE werking

06-02-2017

Toerisme Oost-Vlaanderen is reeds enkele jaren actief met de MICE -promotie voor onze provincie.

Tot eind 2016 werkten de Provincie en Toerisme Oost-Vlaanderen binnen de vzw Gent & Oost-Vlaanderen Convention Bureau (GOCB) samen met de Stad Gent, de Universiteit Gent en diverse private partners. Eind 2016 werd de vzw vrijwillig ontbonden.

Vanaf 1 januari 2017 wordt de ontwikkeling en promotie van Gent en Oost-Vlaanderen als MICE-bestemming opgesplitst en geïntegreerd in de werking van de 2 openbare besturen: stad Gent (via Toerisme Gent) en Provincie Oost-Vlaanderen (via vzw Toerisme Oost-Vlaanderen). Hierdoor kan beter worden afgestemd op de noden en wensen van zowel alle ondernemers uit de Gentse en Oost-Vlaamse MICE-sector als op die van de klant.

Toerisme Gent zal zich voortaan onder de naam Gent Congres toespitsen op het congrestoerisme in Gent.
Toerisme Oost-Vlaanderen zal onder de naam MeetinGent & Oost-Vlaanderen actief promotie voeren over het MICE aanbod in onze provincie naar eventplanners en ondernemers in binnen- en buitenland.

Wat betekent dit concreet voor onze MICE-ondernemers in Oost-Vlaanderen?

Daar waar vroeger ondernemers lidgeld moesten betalen om mee opgenomen te worden in de promotieactiviteiten, kan u vanaf 2017 gratis opgenomen worden in onze promotie-communicatie naar bedrijven.

Hoe gaan we deze promotie voor u voeren?

Via onderstaande instrumenten zullen wij in de toekomst de meetingplanners bij bedrijven in binnen-en buitenland op de hoogte houden van het (nieuwe) MICE-aanbod in Oost-Vlaanderen:

  • Uitsturen van maandelijkse nieuwsbrief (NL, FR en ENG) naar ca. 5000 meetingplanners waarin relevant nieuws over uw zaak kan opgenomen worden.
  • Publicatie van uw MICE-aanbod op website www.meetingov.be.
  • Organisatie van ontdekkingsdagen voor meetingplanners waarbij wij hen persoonlijk laten kennismaken met het MICE-aanbod (uw onderneming) in onze provincie.
  • Publicaties met informatie over ons MICE-aanbod in Oost-Vlaanderen in de vakpers.
Hoe gaan we u ondersteunen in uw MICE aanbod?
  • Door u als ondernemer adviesverlening en begeleiding te bieden.
  • Door aanvragen van bedrijven die bij ons binnenkomen en waarvan de criteria overeenstemmen met uw product, naar u door te sturen.
  • Organisatie van netwerkmomenten voor u, onze MICE-ondernemers waar u naast vorming ook de kans krijgen om aan netwerking te doen met collega’s. We weten hoe belangrijk deze netwerkmomenten voor u zijn.
Wat moet u doen om GRATIS opgenomen te worden op onze website?

Heeft uw locatie potentieel om bedrijven te verwelkomen voor een meeting, logement, walking dinner, teambuilding of personeelsfeest? Download dit formulier, vul het zorgvuldig in en bezorg het ons terug. Indien uw locatie voldoet aan de criteria voor MICE wordt u opgenomen op onze website en kunt u mee genieten van de promotionele activiteiten.

Voor de maandelijkse nieuwsbrieven ontvangt u, indien u voldoet aan de MICE criteria, maandelijks een mail met de vraag naar relevante input. Alle specificaties waaraan het bericht moet voldoen vindt u terug in die mail.

Meer informatie of advies

jessica.bonte@oost-vlaanderen.be – 09 267 70 53.