Skip to main content

Neem deel aan de meeting- en congresbarometer

06-06-2023

Wat is de meeting- en congresbarometer?  

De meeting- en congresbarometer is een handige tool die het mogelijk maakt de meeting- en congresactiviteit in Vlaanderen in kaart te brengen. Ook is er voor jou een benchmarkluik aan verbonden. De meeting-en congresbarometer zal je helpen een beter overzicht te krijgen in je eigen resultaten en zal je ook in staat stellen je resultaten te vergelijken met het totaal of gemiddelde van een groep andere venues.

Voor wie is de meeting-en congresbarometer?

De Meeting- en Congresbarometer is ontwikkeld voor meeting- en congreslocaties in Vlaanderen met een minimum plenaire capaciteit van 50 personen. Dit zijn venues waar meetings en congressen doorgaan en hotels met meeting faciliteiten.

Hoe werkt de meeting- en congresbarometer?  

Per kwartaal laad je in de tool een overzicht van de meetings en congressen die hebben plaatsgevonden op. Hierbij worden de volgende gegevens d.m.v. een Excel opgevraagd: type event​, type organisator​, naam meeting of congres​, datum eerste aanvraag​, startdatum​ & Einddatum​, congreswebsite​, naam organisator​, land van herkomst organisator​, sector organisator​, aantal deelnemers​, nationaal of internationaal, residentieel​, internationaal roterend​, event Format​, lead via lokaal congresbureau. Als je deze gegevens goed bijhoudt kan het invullen van de meeting-en congresbarometer heel snel gaan en slechts enkele minuten innemen.

Wat is het voordeel van de meeting- en congresbarometer?  

De tool stelt je in staat de eigen activiteit te vergelijken met het gemiddelde of het totale resultaat van andere venues. Voor de steden is het een tool om een overzicht te hebben van alle meetings en congressen die in eigen stad plaatsvonden. Je zal eveneens inzichten verkrijgen over de andere steden. Ook zal het het doorgeven van de gevraagde info aan ICCA vereenvoudigen. Wat uiteindelijk zorgt voor een betere internationale zichtbaarheid voor Oost-Vlaanderen als MICE-bestemming.  

In ruil voor de actieve participatie aan de meeting- en congresbarometer zorgen Toerisme Vlaanderen en de steden ook voor een duidelijke aanwezigheid van je venue op het Conferli platform. Dit platform zorgt voor een betere internationale zichtbaarheid van je locatie.  

Wat zijn de volgende stappen?

Op 6 juni organiseert Toerisme Vlaanderen een webinar, waarbij de verschillende luiken van de meeting-en congresbarometer worden voorgesteld. Na deze webinar gaat de barometer live en heb je tot 15 juli de tijd de gegevens in te vullen voor de eerste twee trimesters van 2023.

Wil je hieraan meewerken, heb je interesse om de opname van de webinar te ontvangen of zit je nog met enkele vragen, contacteer Melanie Vanoevelen gerust via e-mail melanie.vanoevelen@meetinflanders.com of per telefoon +32456315331.

We horen het graag en hopelijk tot snel!