Vakantiewoning Samuus
19-10-2020

Update 19 oktober 2020

Vanuit het Overlegcomité van 6/10 werden opnieuw maatregelen bijgesteld voor het indijken van het virus. Deze maatregelen hebben ook een impact op het aantal gasten in een vakantiewoningen.
Het Ministerieel Besluit werd gepubliceerd op 9 oktober. Onderstaande informatie is dus definitief.

Sinds 9 oktober 2020 is het maximum aantal personen in je vakantiewoning beperkt tot de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en maximum 4 andere personen (kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld). Als die andere personen niet tot de nauwe contacten van het gezin behoren, moeten zij wel telkens de afstand van 1,5 meter kunnen bewaren. Met andere woorden: voor een vakantiehuis gelden dezelfde regels als wanneer men iemand zou uitnodigen in zijn/haar eigen huis. (Bron: Toerisme Vlaanderen en info-coronavirus.be)
Per vakantiewoning is er een maximum van 10 personen (uitgezonderd kinderen jonger dan 12 jaar). (Bron: info-coronavirus.be). Dit maximum bereik je enkel bij een gezin van 6 personen (alle 6 minstens 12 jaar), aangevuld met 4 andere personen.
De nieuwe maatregelen (sinds 19 oktober) hebben geen impact op vakantiewoningen.

Reizen je gasten in georganiseerd verband met een club of vereniging met daarbij een meerderjarige begeleider of toezichter, mag je tot 50 personen per vakantiewoning ontvangen. Je moet er in dat geval wel voor zorgen dat de regels van sociaal contact steeds gerespecteerd kunnen worden in je vakantiewoning. Het Nationaal Crisiscentrum verduidelijkte ook dat om als club of vereniging aanvaard te worden, er minstens geldige statuten moeten zijn met een duurzame en continue doelstelling en een verantwoordelijk bestuur. Alle andere ‘lossere’ invullingen van de begrippen club of vereniging worden niet aanvaard.

Lees meer info (o.a. mondmaskerverplichting, verzamelen van contactgegevens,…) op de pagina met veelgestelde vragen van Toerisme Vlaanderen.

Het veiligheidsprotocol voor vakantiewoningen dient daarbij gevolgd te worden.
Lees hier het veiligheidsprotocol voor vakantiewoningen.

Lees ook onderstaand interessant artikel omtrent annulaties bij de huidige verstrengde maatregelen.
Beperk je nauwe contacten, maar wat als je een groot vakantiehuis hebt geboekt? “Annuleren kan niet zomaar” [VRTNWS – dd. 15/10/20 met expertise van Joke Baeck (professor privaat recht aan de UGent)]