Skip to main content
Vakantiewoning Samuus
09-06-2021

Update 9 juni 2021

Voor een vakantiehuis gelden dezelfde regels als wanneer men iemand zou uitnodigen in zijn/haar eigen huis. (Bron: Toerisme Vlaanderen en info-coronavirus.be)

Huidige maatregelen en versoepelingen (sinds 9 juni 2021)
 • Het maximum aantal personen is opgetrokken tot de gezinsleden en 4 nauwe contacten; kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld.
 • Sinds 8 mei 2021 zijn georganiseerde vrijetijdsactiviteiten buiten tot maximum 25 personen toegelaten, weliswaar zonder overnachting.
  Voor kampen (zoals bijvoorbeeld jeugdwerk, sportkampen en onderwijs) geldt er een uitzondering op deze regel overeenkomstig het protocol waaronder de vereniging die het kamp organiseert valt en voor het onderwijs de kleurcode waarin ze vallen.

De regels voor horeca binnen en buiten zullen tijdens de zomermaanden verder evolueren. Het Overlegcomité zal de regels vastleggen.

Maatregelen voor evenementen en kampen
 • Evenementen (bvb. culturele voorstellingen, optredens of sportwedstrijden) kunnen doorgaan.
  • Binnen: tot 200 personen of 75% van de zaalcapaciteit, zittend, met mondmasker en op veilige afstand van elkaar.
  • Buiten: tot 400 personen, met mondmasker en op veilige afstand van elkaar.
 • Niet-professionele sporten tot 50 personen binnen en 100 personen buiten (met uitzondering voor contactsporten).
 • Jeugdactiviteiten en -kampen en verenigingsleven: tot 50 personen, zonder overnachting. Pre-testing ten zeerste aanbevolen.
 • Feesten en recepties tot 50 personen binnen. Voor het overige volgen zij de regels van de horeca.
 • Erediensten, huwelijken en begrafenissen tot 100 personen binnen en 200 personen buiten. Indien er een zaalcapaciteit is volgens CIRM, gelden de regels van evenementen.

Voor georganiseerde activiteiten kondigt het Zomerplan terug volgende mogelijkheden aan voor logies, mét overnachting:

Versoepelingen vanaf 25 juni 2021
 • Georganiseerde activiteiten mét overnachting zijn vanaf 25 juni mogelijk tot 100 personen, begeleiders niet meegeteld. Vanaf 30 juli zijn deze activiteiten mogelijk tot 200 personen, begeleiders niet meegeteld; vanaf 1 september zonder beperkingen. Dit geldt voor groepen van alle leeftijden. Het moet voor alle duidelijkheid wel gaan om een activiteit georganiseerd door een vereniging of een club en met een meerderjarige begeleider of toezichter. Hij of zij is verantwoordelijk voor het naleven van de regels door de groep (mondmaskerplicht, prestesting , enz.). Om als club of vereniging te worden beschouwd, moeten er bovendien minstens geldige statuten met een duurzame/continue doelstelling en een verantwoordelijk bestuur zijn.

Lees meer info (o.a. mondmaskerverplichting, verzamelen van contactgegevens,…) op de pagina met veelgestelde vragen van Toerisme Vlaanderen.

Het veiligheidsprotocol voor vakantiewoningen dient daarbij gevolgd te worden.
Lees hier het veiligheidsprotocol voor vakantiewoningen.

Lees ook onderstaand interessant artikel omtrent annulaties bij de huidige verstrengde maatregelen.
Beperk je nauwe contacten, maar wat als je een groot vakantiehuis hebt geboekt? “Annuleren kan niet zomaar” [VRTNWS – dd. 15/10/20 met expertise van Joke Baeck (professor privaat recht aan de UGent)]