Lode De Roover (Zele) achtste op prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or

12-02-2019

De Oost-Vlaamse chef Lode De Roover van ‘Fleur de Lin’ in Zele, heeft een uitstekende achtste plaats behaald op de culinaire wedstrijd Bocuse d’Or.

De internationale culinaire wedstrijd Bocuse d’Or, gestart door de Franse sterrenchef Paul Bocuse in 1987, wordt officieus als het wereldkampioenschap koken beschouwd. De finale, waarin 24 landen vertegenwoordigd zijn, vindt om de twee jaar plaats in Lyon.

Om aan de wereldfinale te kunnen deelnemen, moeten de laureaten eerst hun nationale wedstrijd winnen, en vervolgens deel uitmaken van de 10 beste teams van de Bocuse d’Or Europe om een plaats te veroveren onder de 24 finalisten van Lyon.

Eind januari bekroonden chef-kok De Roover en commis Piet Vande Casteele (Deinze) hun indrukwekkend parcours met een knappe achtste plaats. We zijn verheugd dat zij de Oost-Vlaamse gastronomie op wereldschaal hebben bekend gemaakt.

Meer info over de wedstrijd