Skip to main content
30-03-2021

Binnenkort lanceren de Plaatselijke Groepen van de regio’s Vlaamse Ardennen, Meetjesland en Grensregio Waasland een nieuwe LEADER-oproep voor plattelandsprojecten. Vlaams minister Demir vraagt extra aandacht voor lokale landbouw, biodiversiteit en korte keten om de gevolgen van de coronacrisis op het platteland te temperen. Via deze link vind je de mogelijke thema’s per gebied terug.

Elk LEADER-gebied zet in op werkgroepen rond enkele van de thema’s uit de Lokale Ontwikkelingsstrategie. Hierbij wordt rekening gehouden met de focus van minister Demir. Het concept en de invulling van de werkgroepen worden per LEADER-gebied verder toegelicht op de online lancering.

Kom meer te weten tijdens de online lancering

Op dinsdag 20 april (10u – 12u) organiseert het Plattelandsloket Oost-Vlaanderen organiseert een online lancering.
Schrijf je zeker in via deze link als je:
– zin hebt om mee te denken aan wat nodig is in jouw regio omtrent bovenstaande thema’s;
– inspiratie nodig hebt bij het uitwerken van een projectidee;
– meer info nodig wilt over de technische aspecten van een projectindiening;
– …

Projectidee aanmelden

Heb je een innovatief projectidee klaar staan en wil je dit graag indienen? Dan kan je nu al starten met de eerste voorbereidingen. Het aanmeldingsformulier moet ten laatste op 8 november (12u ‘s middags) ingediend worden. De volgende stap is het indienen via het e-loket op 14 februari 2022. Goedgekeurde projecten starten vanaf 1 juli 2022.

Alle informatie kan je terugvinden via de website van het Plattelandsloket Oost-Vlaanderen.