Skip to main content
14-01-2022

Toerisme Vlaanderen wil het Kasteel van Poeke een duurzame herbestemming geven. Ze wil daarbij zo veel mogelijk bewoners en geïnteresseerden betrekken. De start van dat participatietraject werd gegeven met een ontmoetingsweekend eind november 2021.

In het laatste weekend van november 2021 stonden de deuren van het kasteel van Poeke open voor publiek. Van vrijdag 26 tot zondag 28 november kwamen zo’n 650 bezoekers en bewoners een kijkje nemen in het prachtige kasteel, het domein verkennen en zich verwarmen aan het foodtruckplein. Zo’n 300 onder hen deelden ook hun visie op het kasteel en het domein.
Als nieuwe eigenaar organiseerde Toerisme Vlaanderen ontmoetingsdagen in het kasteel van Poeke. Bezoekers en bewoners konden zich laten betoveren door het interieur van het kasteel, kennismaken met Toerisme Vlaanderen en de Reizen naar Morgen-visie en ook zelf hun bevindingen over het erfgoed achterlaten via een bevraging. Wie het weer trotseerde, kon ook de herfstige pracht van het domein ontdekken via de hondenkennel, het carburekot, de Engelse en Franse tuinen en meer. Overal op het domein waren informatieborden te vinden met interessante weetjes en geschiedenis. Verwarmen en napraten kon op het foodtruckplein. Ook brachten heel wat mensen verhalen, oude foto’s en herinneringen mee.

Met al deze informatie gaat Toerisme Vlaanderen aan de slag. Via een participatief toekomsttraject (klik hier) willen ze zorgen voor een heropleving van het kasteel en domein, met aandacht voor de natuur, de ziel van de plek, bewoners, bezoekers en lokale ondernemers.
Meer informatie vind je via deze link (klik hier).

Bekijk hieronder de aftermovie.