Skip to main content
01-04-2019

In september 2018 werd het nieuwe wandelknooppuntennetwerk ‘Brabantse Kouters’ feestelijk geopend. Dit provinciegrensoverschrijdend wandelnetwerk doet naast de Faluintjesstreek ook de omgeving van het Buggenhoutbos aan. Op Oost-Vlaams grondgebied werd voor in totaal 115 km nieuw bewegwijzerd netwerk voorzien. Het nieuwe wandelnetwerk vormt vanaf nu het primaire wandelproduct in het gebied. Vandaar hebben we dan ook besloten om over te gaan tot de sanering van de apart bewegwijzerde ‘Faluintjesstreekroutes’.

Volgende argumenten hebben geleid tot deze beslissing:
  • 90% van de trajecten worden opgenomen in het wandelnetwerk ‘Brabantse Kouters’ (met uitzondering van Faluintjesstreekroute rood – 8 km). Via de knooppunten kunnen deze routes ook gedaan worden, het is daarom weinig nuttig om ze nog eens apart te bewegwijzeren.
  • In de Faluintjesstreekroutes zitten een aantal minder aantrekkelijke stukken, er zijn betere alternatieven opgenomen in het wandelnetwerk.
  • Minder marktconform thema. We focussen voor deze regio op boswandelingen (Belevingsgids ‘Woudlopen’ met opname van het Kravaal- en Buggenhoutbos).
  • Vermijden overbebording / landschapsvervuiling.
  • Streven naar eenduidig, uniform en overzichtelijk aanbod in de regio.

De aparte zeshoekige bewegwijzering blijft staan t.e.m. juni 2019 maar sommige infoborden zullen met onmiddellijke ingang verdwijnen omdat de dragers hergebruikt kunnen worden voor nieuwe infoborden voor het wandelnetwerk.

Terugname oude kaarten en brochures

Belangrijke informatie voor de sector: oude kaarten en brochures worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. Dit geldt dus ook voor de Faluintjesstreekroute. De waarde van de terugname wordt berekend op de aankoopprijs van de oude producten en wordt verrekend bij jouw volgende bestelling.