Skip to main content

Herwerkte fiets- en wandelbrochure ‘100 jaar Groote Oorlog in Scheldeland’

08-12-2017

In 2014 publiceerde Toerisme Scheldeland een fiets- en een wandelbrochure over de Eerste Wereldoorlog in Scheldeland, met telkens drie routes die de gewapende strijd en de daaropvolgende bezetting in kaart brachten. Deze brochures werden herwerkt en bevatten nu elk vier routes.

De brochure ‘100 jaar Groote Oorlog – Fietsen in Scheldeland’ neemt je mee naar de belangrijkste plaatsen uit de WOI-geschiedenis van Aalst, Dendermonde, Zele, Lebbeke, Buggenhout, Puurs, Bornem, Sint-Amands en Melle. Met de 4 themaroutes in de brochure maak je kennis met telkens een ander oorlogsverhaal.

De brochure ‘100 jaar Groote Oorlog – Wandelen in Scheldeland’ neemt je mee terug in de tijd met 4 themaroutes door de WOI-geschiedenis van Aalst, Dendermonde, Liezele en Bornem.

De brochures kregen in 2015 een digitale opvolger: de app ‘100 jaar Groote Oorlog’. Ook de app werd geüpdatet en bundelt de verhalen over de strijd in 1914 om de linkeroever van de Schelde te behouden, in vier digitale fiets- en wandellussen, met 3D-audiofragmenten en authentiek fotomateriaal. Gewapend met deze app trekken de fietsers en wandelaars ook met een smartphone doorheen de WOI-geschiedenis van Scheldeland.

De fiets- en wandelbrochure werden gedrukt op 6.000 exemplaren elk.

Bestel jouw voorraad nu:
Stap 1: Log in als partner of vraag een login aan
Stap 2: Bestel de fietsbrochure via onze webshop
Stap 3: Bestel de wandelbrochure via onze webshop