Skip to main content
08-02-2022

Op 3 februari 2022 organiseerde Toerisme Oost-Vlaanderen haar jaarlijkse Inspiratiedag opnieuw online, met een livestream vanuit de Gentse Baudelokapel. Onder het motto ‘Toerisme, klaar voor een gezonde toekomst!’ maakten we de deelnemers warm voor hedendaagse trends. Hoe blijf je veerkrachtig als toeristische speler? Hoe bouw je een duurzame onderneming op? Dat en vele andere vragen kregen een antwoord op de Inspiratiedag.

Vier boeiende sprekers, Sophie Grison, Gilles De Backer, Bie Lussaert en Elise-Marie Valcke, namen het woord. (Her)bekijk hieronder de Inspiratiedag 2022 en de bijhorende presentaties.

En we voorzien nog meer inspiratie: vier extra filmpjes met vijf sprekers over lokale producten, focus op jongeren, budgetvriendelijk aanbod en subsidies voor duurzame projecten.

MEER INFO OVER DE SPREKERS EN DE SESSIES BEKIJK DE VIER EXTRA FILMPJES

(Her)bekijk de online Inspiratiedag 2022

Tip: ga onmiddellijk naar de vijfde minuut. Dan start de online Inspiratiedag.

Presentatie ‘Mentaal Kapitaal’

Sophie Grison, Better Minds at Work & InneRevolution

In deze sessie inspireert Sophie je om je eigen veerkracht én die van je team te versterken. Want veerkracht is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, het leidt ook tot meer productiviteit en geluk. Deze presentatie was een jaar online beschikbaar, maar is nu niet meer apart te bekijken. In het filmpje van de Inspiratiedag hoor en zie je nog Sophies presentatie.

Presentatie ‘Duurzaam Toeristisch Ondernemen: geen utopie bij Utopia’

Gilles De Backer, Baudelokapel & Utopia Events

Duurzaam toeristisch ondernemen lijkt voor velen nog onbereikbaar. Gilles De Backer bewijst met de Baudelokapel en met Utopia Events dat het wel mogelijk is.

Presentatie ‘Design Museum Gent, klaar voor de toekomst’

Elise-Marie Valcke, zakelijk coördinator Design Museum &
Bie Luyssaert, hoofd publiekswerking & communicatie

Design Museum Gent staat aan de vooravond van een compleet nieuwe fase in zijn bestaan. Weg met de stadskanker met WC-rol, maak plaats voor DING (Design in Gent). Deze uitbreiding wordt een open museum zonder drempels, waar je makkelijk kan binnenspringen en de verschillende aspecten van design kan ontdekken. Bij de bouwwerken staan duurzaamheid en futureproof zijn centraal, zodat het een klimaatneutraal museum wordt.