Skip to main content

Gezocht: vers Jong Keukengeweld

02-04-2019

Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de kunststeden en de provinciale toeristische diensten zoeken samen vers vlees voor het Jong Keukengeweld collectief. Jonge chefs die op 1 oktober 2019 niet ouder zijn dan 35 jaar, kunnen zich tot en met 20 april kandidaat stellen. Het initiatief Jong Keukengeweld, jongeren die koken voor jongeren, bestaat intussen 10 jaar, aldus Toerisme Vlaanderen.

Alle kandidaten krijgen anoniem bezoek van de vakjury die hun culinaire prestaties beoordeelt. In de zomer krijgen de kandidaten te horen of ze worden opgenomen in het Jong Keukengeweld-collectief. De nieuwe selectie wordt op 9 september 2019 voorgesteld aan het grote publiek.

De chefs krijgen nationale promotie via pers en de kanalen van Jong Keukengeweld. Ze maken deel uit van een collectief dat rechtstreeks met elkaar in contact staat en meermaals per jaar samen komt om te koken. De chefs zetten Vlaanderen mee op de culinaire wereldkaart door internationale culinaire missies. En als dat nog niet genoeg is, vindt twee keer per jaar de jongerenactie plaats waarmee jongeren van 18 tot en met 30 jaar aan een zeer aantrekkelijk tarief genieten van een driegangenmenu. De editie van 2018 lokte maar liefst 41.000 Vlaamse jongeren naar het restaurant van een jeugdige chef.

Chefs kunnen zich via deze link tot en met 20 april 2019 kandidaat stellen.