Skip to main content
04-12-2019

Toerisme Meetjesland droomt ervan om van het Meetjesland een bloeiende bestemming te maken. Een bestemming waar gasten rijker worden en goesting krijgen om er terug te keren. Waar lokale ondernemers en bewoners trots gasten willen verwelkomen. Waar bewoners, bezoeker, vrijwilligers en ondernemers samenwerken en zich openstellen voor bezoekers. Waar Meetjeslanders hun passies delen met bezoekers. Waar elke inwoner mag deelnemen aan toeristische initiatieven.

Die bloeiende bestemming ligt binnen handbereik. Vele bewoners, toerisme-professionals en vrijwilligers laten het niet bij dromen en gaan nu al tot actie over. Dat hebben we de voorbije jaren al mogen ervaren.
Voor het nieuwe beleidsplan willen de dromen van al deze mensen leren kennen aan de hand van een verhaal van hen. We willen tot 1000 verhalen verzamelen om te analyseren en hieruit besluiten te trekken voor de toekomst.
Hiervoor hebben we ramasseurs van verhoalkes nodig. Mensen – vrijwilligers, ondernemers, medewerkers – die even de tijd willen nemen om te luisteren naar een verhaal van een gast, een klant, een buur, een beleidsmaker, een geïnteresseerde, …

Uit ervaring leren we dat dergelijke verhalen een schitterend begin kunnen zijn van een beter contact, de start van een boeiende conversatie. Heel leerrijke trajecten voor beide partijen en meer begrip voor elkaars standpunten.
Wil jij zo’n luisterend oor zijn en samen met ons verhoalkes ramasseren in het Meetjesland en kort optekenen? Dan hebben wij een opleiding voor je!

Opleiding ‘ramasseur van verhoalkes

Wanneer:

Zaterdag 8 februari 2020 van 10u tot uiterlijk 16u. Welkom vanaf 9u30.
Locatie: Provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve, Bus 1 (zijstraat Peperstraat) in Eeklo


Deelname is gratis. We voorzien een broodjeslunch.

SCHRIJF JE NU IN
Wat bieden we je tijdens de opleiding?
  • Duiding van de concepten Reizen naar Morgen en Florerende Bestemmingen die aan de basis liggen van dit beleidsplan.
  • Je leert diepgaand te luisteren naar verhalen van mensen zonder hen zelf hierin te sturen.
  • Je leert mensen aan te spreken om een verhoalke te ramasseren.
  • Je leert deze verhalen in te geven in onze software.
  • We voorzien veilige oefenkansen bij elkaar.
  • Je ontvangt een handleiding en een gespreksleidraad waarop je kunt steunen als je wil.
  • En we vormen een gepassioneerde groep Meetjeslandse ramasseurs.
En dit is jouw engagement
  • Je bent met volle goesting en leergierigheid aanwezig op de opleidingsdag.
  • Je gaat met onze gespreksleidraad luisteren naar verhalen van minstens vijf mensen (uit je omgeving, bezoekers of toeristen, een ondernemer of initiatiefnemer, een inwoner van de streek, …) en je zet deze korte verhalen op ons platform of schrijft ze voor ons uit.
  • We verwachten jouw verhalen binnen tegen uiterlijk einde mei 2020.
Wat kan het jou opleveren?

Voor alle duidelijkheid: je engagement als ramasseur van verhoalkes is vrijwillig. Dat wil zeggen dat we je geen vergoeding kunnen bieden voor je tijdsinvestering. Je krijgt er wel veel voor terug.
• Een stevige opleiding die van pas komt in je werk en maatschappelijke inzet. Je leert diep luisteren, verbanden leggen, mensen in hun waardigheid benaderen. Wat je zal leren in de opleidingsdag kan je relaties met collega’s, bewoners, reizigers of klanten verrijken.
• Elke keer als jij eropuit trekt om een verhaal te beluisteren, versterk je daardoor een relatie met iemand die mogelijk belangrijk is in jouw persoonlijk of professioneel netwerk. Je brengt mensen dichterbij jouw passie. Op die basis kunnen mooie dingen gebeuren.
• Je komt op de eerste rij te zitten in wat er allemaal gebeurt met het beleidsplan Toerisme en Recreatie in het Meetjesland. Je wordt deel van een gemeenschap van vernieuwende denkers en doeners. Je netwerk wordt groter, en je zal ideeën opdoen om Reizen naar Morgen ook in je eigen context op gang te trekken of sterker te maken.