Skip to main content

Gezocht: chefs voor Jong Keukengeweld

12-03-2018

Toerisme Vlaanderen gaat samen met Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden op zoek naar een nieuwe lichting Jong Keukengeweld. Jonge chefs die op 1 oktober 2018 niet ouder zijn dan 35 jaar, kunnen zich tot en met 31 maart kandidaat stellen. Het initiatief Jong Keukengeweld, jongeren die koken voor jongeren, bestaat intussen 10 jaar, aldus Toerisme Vlaanderen.

“Deze jonge topchefs moeten de hele wereld verleiden om naar gastronomisch Vlaanderen af te zakken”, zegt Toerisme Vlaanderen in een persbericht. “Door in binnen- en buitenland uit te pakken met deze jonge culinaire toptalenten wil Toerisme Vlaanderen de toeristische bestemming Vlaanderen nog meer op de culinaire wereldkaart zetten en de hele wereld letterlijk en figuurlijk laten proeven van onze bestemming”, zegt woordvoerder Stef Gits.

Behalve de leeftijdsvoorwaarde, moeten de chefs in hun restaurant minstens een driegangenmenu aanbieden met wijnen, bieren en water aan maximum 59 euro. Dit menu wordt tijdens de jongerenactie van Jong Keukengeweld, telkens in oktober en in maart, geserveerd aan jongeren van 18 tot en met 30 jaar.
“De geselecteerde chefs kunnen meewerken aan de internationale acties van Toerisme Vlaanderen maar ook aan acties in eigen land, telkens onder de noemer van één campagne”, aldus nog Toerisme Vlaanderen.

Een vakjury brengt alle kandidaat-chefs de komende maanden een anoniem bezoek en beoordeelt hun culinaire prestaties. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts maakt dan op 10 september de nieuwe lichting chefs bekend.

Chefs kunnen zich via deze link tot en met 31 maart 2018 kandidaat stellen.